Τρίκαλα: Κλειστά σχολεία εκτός του Δήμου Τρικκαίων-Βολές στη Δημοτική αρχή

07:36 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστά, λόγω των νέων χιονοπτώσεων που συνεχίζονται στο Νομό Τρικάλων, θα παραμείνουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου τα σχολεία στους Δήμους Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, με απόφαση των δημάρχων, σε αντίθεση με τον Δήμο Τρικκαίων που ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά προκειμένου “η εκπαιδευτική κοινότητα να επανέλθει στην κανονικότητα…”.

Ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν από τον παγετό και τον χιονιά, με δεκάδες πολίτες να παραπονούνται στις Υπηρεσίες του Δήμου βάλλοντας

κατά της Δημοτικής αρχής, αλλά οι “μονομερείς” αποφάσεις του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη λειτουργία των σχολείων, προκάλεσε ήδη ποικίλες αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χαρακτηριστική -και καυστική- η κριτική του επικεφαλής του συνδυασμού “Φυσάει Κόντρα” Δημήτρη Παπαθανασίου, ο οποίος μιλά -σε σχετική ανακοίνωση- για «ευθύνες και αποτυχία διαχείρισης (από τη δημοτική αρχή) της πρώτης ίσως στη θητεία της “κρίση γεγονότων”…” και τον επικεφαλής της παράταξης “Τρίκαλα-Συμπολιτεία” Χρήστο Λάππα να κάνει λόγο -ούτε λίγο, ούτε πολύ- για “πολιτική χρεωκοπία της δημοτικής αρχής…”. Το γεγονός, δε, ότι ο δήμαρχος δεν φαίνεται να συνομιλεί υπηρεσιακά με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το αν θα πρέπει να κλείσουν -ή όχι- τα σχολεία σε περιπτώσεις καιρικών φαινομένων όπως των τελευταίων ημερών, δεν έμεινε ασχολίαστο και από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -και δημοτική σύμβουλο- Βάσω Κάκλα. Ερωτηθείσα σχετικά, σημείωσε πως “βλέπει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στα Τρίκαλα, όταν στους άλλους τρεις Δήμους γίνεται το αντίθετο…”. “Ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε για να προετοιμαστούν κατάλληλα τα σχολεία, ελέγχοντας τη γενικότερη λειτουργίας τους και ζητήματα όπως της θέρμανσης και του νερού…”, ανέφερε εμφαντικά. Συμπλήρωσε, δε, πως “αυτό που προέχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των μαθητών και μόνο και η αποτελεσματική λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας….”, ενώ αναφορικά με την απώλεια των διδακτικών ωρών επισήμανε ότι “θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς κανένα πρόβλημα με αναμορφωμένο πρόγραμμα στο επόμενο χρονικό διάστημα και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που θεωρείται δεδομένη…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα