Τρίκαλα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις από τον σεισμό των Αγράφων

14:24 31/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατολισθητικά φαινόμενα και καταπτώσεις βράχων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης Τρικάων, φαίνεται ότι περιορίζονται οι συνέπειες της πρωινής σεισμικής δόνησης 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή των Αγράφων Καρδίτσας.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης Κωσνταντίνος Ούτρας, επιβεβαίωσαν τα προβλήματα καταπτώσεων που παρατηρήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρικάλων-Άρτας

και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο του Δήμου Πύλης, θέτοντας σε επιφυλακή τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης και της Περιφερειακής Ενότητας. Μηχανήματα βαρέως τύπου ήδη έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των δρόμων για την πλήρη αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης μεταξύ Τοπικών Διαμερισμάτων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, οι εργασίες καθαρισμού του οδικού άξονα εστιάζονται στις περιοχές προς Παλιοκαρυά, Στουρναραίικα, Βλάχα και Περτούλι-Νεραϊδοχώρι. Αναφορικά, δε, με περιορισμένες τηλεφωνικές καταγγελίες κατοίκων για ρωγμές σε κατοικίες, ο κ. Μιχαλάκης διευκρίνισε ότι “προς ώρας δεν έχει εξακριβωθεί κάτι, διαδικασία η οποία θα γίνει από μηχανικούς της Πολεοδομίας του Δήμου Πύλης…”. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων γνωστοποίησε, ελάχιστη ώρα μετά τον σεισμό, τη λειτουργία τεσσάρων τηλεφωνικών γραμμών για τους πολίτες (2431351100 και 51200, 2431032330 και 2431020000), για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές και προβλήματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα