Τρίκαλα: Ημερίδα για την εμπορία ανθρώπων

12:35 3/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια εξόχως σημαντική ημερίδα για την εμπορία ανθρώπων (human trafficking) πραγματοποιείται σήμερα στα Τρίκαλα, με τη συνδιοργάνωση της τοπική διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), του Δήμου Τρικκαίων με το Κέντρο Συμβουλευτικής για τη Βία κατά Γυναικών, την Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Α21” και το πανελλήνιο τηλεφωνικό κέντρο “1109”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων και τελεί υπό

την υποστήριξη του γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, του Υπουργείου Εξωτερικών. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για το παράνομο εμπόριο ανθρώπων με σκοπό κυρίως την εργασιακή και την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως “κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”, αποτελώντας χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα ως κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτιμάται, δε, πως δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα, έγκλημα το οποίο είναι ουσιαστικά κρυμμένο στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και τα χωριά, ενώ ως προς την εργασιακή εκμετάλλευση, άτομα αλιεύονται με απαγωγή ή εξαπάτηση, μεταφέρονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας και απειλών, λαμβάνοντας ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα