Τρίκαλα: Δυναμική απάντηση σχεδιάζει το ΠΑΜΕ

19:35 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλίες θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας σε συστράτευση όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους εκλεγμένους σε Δ.Σ., εργαζόμενους που πρωτοστατούν σε χώρους δουλειάς, τα Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, των ΕΒΕ, συλλόγους των αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, του μαζικού κινήματος, με στόχο την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Γι’ αυτό το σκοπό

αύριο, Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, το Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών», το Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων», το Σωματείο «Λογιστών & Βοηθών Λογιστών» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε σύσκεψη.

Τα σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ θα «απαντήσουν δυναμικά», σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «στο αναπτυξιακό συνέδριο» Θεσσαλίας, που διοργανώνει η κυβέρνηση, και στις περιφερειακές “αναπτυξιακές” φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το διήμερο 10 – 11 Οκτώβρη 2017, στη Λάρισα».

Επιπροσθέτως, η αυριανή σύσκεψη έχει ως αντικείμενο την οργάνωση της δράσης των σωματείων με στόχο την διεκδίκηση, της κατάργησης των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κ.λπ.

Τέλος, τα σωματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι θα είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιδράσουν απέναντι σε πιθανό πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα