Τρίκαλα: Ασφαλές δίκτυο φυσικού αερίου μόνο από πιστοποιημένους εγκαταστάτες

14:40 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνο στους αδειοδοτημένους εγκαταστάτες φυσικού αερίου προτρέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων Νίκος Βαλομάνδρας να απευθύνονται οι καταναλωτές για τις σχετικές εργασίες συντήρησης και την έκδοση του προβλεπόμενου πιστοποιητικού στεγανότητας.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο κ. Βαλομάνδρας ανέφερε ότι “το πιστοποιητικό επανελέγχου στεγανότητας σωληνώσεων αερίου υπογράφεται αποκλειστικά και μόνο από τους αδειούχους εγκαταστάτες υδραυλικούς – εργοδηγούς, με προβλεπόμενη μάλιστα τεχνική διαδικασία ελέγχου, χρησιμοποιώντας

πεπιεσμένο αέρα ή άζωτο…”. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών πρόσθεσε πως “με τις συγκεκριμένες τεχνικές δοκιμές κρίνεται η καταλληλότητα ή όχι λειτουργία της εγκατάστασης φυσικού αερίου με ασφάλεια”, λαμβάνοντας έτσι και το σχετικό πιστοποιητικό στεγανότητας των σωληνώσεων του δικτύου. Συμπληρώνει, τέλος, πως ο καταναλωτής οφείλει να φροντίζει για την ανανέωση του πιστοποιητικού κάθε 4 χρόνια, το οποίο και θα επιδεικνύεται από τον πελάτη στον αρμόδιο ελεγκτή της Εταιρείας Διανομής Αερίου, ενώ σε περίπτωση μη ύπαρξης του πιστοποιητικού η Εταιρεία θα διακόπτει την παροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα