Τρίκαλα: Άρνηση εγκατάστασης προσφύγων από κατοίκους της Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας

19:27 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας τάσσονται 581 κάτοικοι της περιοχής, δημοσιοποιώντας τη θέση τους με μία επιστολή που κοινοποιήθηκε στους Αυτοδιοικητικούς Φορείς, τους Τρικαλινούς βουλευτές ακόμη και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι κάτοικοι της ορεινής Χρυσομηλιάς επικαλούνται λόγους διαφύλαξης της κοινωνικής αρμονίας (!), εκφράζοντας -όπως αναφέρουν στην επιστολή τους- “την πλήρη αντίθεση στις συγκεκριμένες ενέργειες”. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ

ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμπάκας και κάτοικος της Χρυσομηλιάς Γιάννης Γιαννούλας έκανε λόγο για “αιτιολογημένες αντιρρήσεις και ενστάσεις των κατοίκων, όταν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από αρμόδιους φορείς για το τι πρόκειται να συμβεί…”. “Μαθαίνουμε για μετεγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Χρυσομηλιάς με δημοσιεύματα από Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς κάποιος να μας έχει εξηγήσει υπό ποιες προϋποθέσεις και πότε…” , δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός, πάντως, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, φέρεται να είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων και δη οικογενειών από το Κέντρο Φιλοξενίας στο πρώην σούπερ μάρκετ “Ατλάντικ” στα Τρίκαλα, σε ξενοδοχειακά καταλύματα που είναι κλειστά, με μερίδα ξενοδόχων να συμφωνούν μ’ αυτή την προοπτική. Να σημειωθεί ότι η έγγραφη διαμαρτυρία με τις υπογραφές των κατοίκων της Χρυσομηλιάς έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Καλαμπάκας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Τρικαλινούς βουλευτές και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα