Τρίκαλα: Αναζητείται λύση για πλημμυροπαθείς που δεν αποζημιώθηκαν

13:20 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κονδύλι 305.000 ευρώ έχει πιστωθεί μέχρι στιγμής στα ταμεία των Δήμων Πύλης και Τρικκαίων για τις ανάγκες πλημμυροπαθών των δύο περιοχών, από τις έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου του 2016.

Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις πλημμυροπαθών οι οποίοι δεν έλαβαν οικονομική ενίσχυση για ζημιές που υπέστησαν σε οικοσκευές, επειδή δεν ήταν δηλωμένες και καταγεγραμμένες σε χώρους της κύριας κατοικίας τους. Το όλο θέμα τέθηκε εκ νέου στον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας Δημήτριο Καρέλλα από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σιμορέλη,

ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας επισήμανε ότι “είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, αφού μπορεί μεν να υπάρχει καταγραφή οικιακού εξοπλισμού και μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε χώρο εκτός πρώτης κατοικίας, αλλά η χρήση του γίνεται αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και φυσικά για την οικογένεια…”. Ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας πλημμυροπαθών από την καταβολή έκτακτου βοηθήματος επιβεβαιώνεται από αρχικά έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία που αναφέρει πως “ενίσχυση δικαιούνται όσοι έχουν δεχτεί πλήγμα στην κύρια κατοικία που κάλυπτε άμεσες ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας”. Ωστόσο, με νέα διευκρινιστικά έγγραφα του ίδιου φορέα επισημαίνεται ότι “ενίσχυση δικαιούνται και όσοι έχουν δεχτεί πλήγμα στην κύρια κατοικία που κάλυπτε άμεσες ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας και παραρτήματα της οικίας προσαρτημένα στην κύρια που εξυπηρετούν άμεσες βιοτικές ανάγκες της οικογένειας, όπως κουζίνα, πλυντήριο, θερμαντικά σώματα κ.τ.λ.”. Να σημειωθεί ότι τα ποσά που πιστώθηκαν στους Δήμους για τους πλημμυροπαθείς ήταν 108.795 ευρώ για τον Δήμο Τρικκαίων και 197.124 ευρώ για τον Δήμο Πύλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα