Τρίκαλα: S.O.S. για το περιβάλλον από μαθητές του 35ου Δημοτικού

20:04 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδικές φωνές προστασίας του περιβάλλοντος, καθημερινά και όχι μόνο κάθε φορά που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα στις 5 Ιουνίου, ακούστηκαν σήμερα το πρωί από μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 35ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων, σε μία εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα με ζωγραφιές και… πολλά μηνύματα προς τους ενήλικες.

Περισσότερα από 40 παιδιά της σχολικής μονάδας, με την παρότρυνση και την επιμέλεια των δασκάλων τους Ελένης Πανάγου, Φωτεινής Ζάννη και Μηνά Παπούλια, μετείχαν σε μία δράση

εκπέμποντας “S.O.S. για το περιβάλλον” και “σκέφτηκαν πράσινα”, μεταφέροντας πολλαπλά μηνύματα. Επέλεξαν, δε, την πλατεία Αγρότισσας της πόλης, για να εκθέσουν τις ζωγραφιές τους για το περιβάλλον και όλες τις δράσεις που σχετίζονται με αυτό, όπως της δενδροφύτευσης, της ανακύκλωσης και της καθημερινής φροντίδας και καθαριότητας του πράσινου πλούτου της γης. Μέσα από τη φαντασία και τις ζωγραφικές τους πινελιές, οι μαθητές ονειρεύθηκαν την πόλη που θέλουν και πρότειναν να αλλάξουμε τη γη προς το καλύτερο, σεβόμενοι πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον. Μοίρασαν, δε, σε διερχόμενους πολίτες, σποράκια και φυτά, ενώ να σημειωθεί ότι η όλη δράση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων αλλά και τοπικών επιχειρήσεων που προσέφεραν στο σχολείο για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα