Τρίκαλα: 17άρηδες δημοτικοί σύμβουλοι και με δήμαρχο… γυναίκα

16:20 18/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την… τύχη της πόλης και του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβαν, έστω για λίγες ώρες, 20 μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου (Γ.Ε.Λ.) Τρικάλων “Οδυσσέας Ελύτης”, παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας και -γιατί όχι- κάνοντας την αρχή για τη συγκρότηση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.

Δεκαεπτάχρονα παιδιά του 3ου Γ.Ε.Λ., συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας Δήμητρα Βαργιάμη – Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Δήμητρα Τριγγίδου – Κοινωνιολογίας, “κατέλαβαν” σήμερα τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και ολοκλήρωσαν μία συνεδρίαση του Σώματος με συγκεκριμένα

θέματα ημερήσιας διάταξης και ολοκληρωμένες προτάσεις για προβλήματα της πόλης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συντονίστρια της όλης διαδικασίας η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας δίπλα της -για πρώτη φορά- και γυναίκα δήμαρχο. Η εικόνα του Αυτοδιοικητικού οργάνου φάνταζε ιδανική, με τους νέους δημοτικούς συμβούλους να ανταλλάσουν απόψεις, εκφράζοντας τις θέσεις των πέντε παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Φιλελεύθεροι”, “Αλλαγή Πορείας”, “Ανέλιξη”, “Νέα Πνοή” και “Ανόρθωση”. Την σύνθεση του Σώματος καλωσόρισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παταστεργίου, όπως και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ψύχος (Κοινωνικής Πολιτικής) και Ελένη Κογιάννη-Αυγέρου (Οικονομικών), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας και ο επικεφαλής της παράταξης “Φυσάει Κόντρα” Δημήτρης Παπαθανασίου, οι οποίοι παρακολούθησαν και τη συνεδρίαση, με τον τελευταίο μάλιστα να εισηγείται προς τη δημοτική αρχή την επίσημη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων. Η όλη δράση υλοποιήθηκε στο περιθώριο διδασκαλίας του μαθήματος Πολιτικής Παιδείας και υλοποίησης σχετικού προγράμματος που αφορούσε στην αναπαράσταση μιας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και του σημαντικού ρόλου του δημάρχου, του προεδρείου και των δημοτικών συμβούλων, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν τις δημοκρατικές τους δεξιότητες, με ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα που αφορούν στην πόλη αλλά και στους ίδιους. Όσο για την ατζέντα των θεμάτων που ανέπτυξαν οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θα μπορούσαν να είναι παρά βγαλμένα από την κοινωνία, όπως το κάπνισμα και ο έλεγχος εφαρμογής του Νόμου απαγόρευσης, η συντήρηση και τήρηση των προδιαγραφών ασφάλειας για τις παιδικές χαρές, η ασφαλή μετακίνηση των ποδηλάτων στο οδικό δίκτυο, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων καθώς και η συντήρηση των σχολικών διδακτηρίων. Ποιος ξέρει, ίσως την εικόνα που παρουσίασαν σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γ.Ε.Λ., να την δούμε στο μέλλον, με “φρέσκιες” ιδέες και καλύτερα αποτελέσματα για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα