Τρία βιβλία του Γ. Μιχαλάκη από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών Χίου

15:08 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η καταγραφή και ανάδειξη της ιστορίας των χωριών μας είναι μια ξεχωριστή δράση, που πολλές φορές έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι είτε έχουν έδρα το ίδιο το χωριό είτε τους στηρίζουν οι “απανταχού συγχωριανοί”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Σύλλογος Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών Χίου «Ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».


Πρόσφατα, με τη συνδρομή και της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του Συλλόγου «Αυλόγυρος», προχώρησε στην έκδοση τριών βιβλίων, που επιμελήθηκε και σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μιχαλάκης.
«Εφ’

ω ετάχθη», «Γράμματα από την ξενιτιά» και «Νέα Νοταριακά Έγγραφα Κουρουνίων και Εγρηγόρου Χίου» είναι οι τίτλοι των βιβλίων, που περιέχουν το Αρχείο του Δημήτρη Ι. Μιχαλάκη, Νοτάρου Κουρουνίων.
“Στις σελίδες τους περιέχονται πλήθος εγγράφων με ιστορικά, κοινωνικά, κοινοτικά, διοικητικά, αγροτικά, πολιτικά, ιατρικά, εκκλησιαστικά, εκπαιδευτικά, εμπορικά και προσωπικά στοιχεία.
Μέσα από τα έγγραφα αυτά αποτυπώνεται η ιστορία του μικρού μας τόπου για μια πολύ σημαντική περίοδο”, σημειώνεται από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών.
Συγκεκριμένα αφορά, την περίοδο πριν και μετά από την απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό.
“Με την πεποίθηση, πως η ιστορία της πατρίδας μας καταγράφεται με τις μικρές ιστορίες του κάθε τόπου”, σημειώνει ο Σύλλογος και με την ευχή “να βρει η έκδοση αυτή μιμητές και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.”

The post Τρία βιβλία του Γ. Μιχαλάκη από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα