Τρεις συλλήψεις για τη διακίνηση των 26 προσφύγων

18:38 14/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται ως οι… «σύγχρονοι δουλέμποροι» των 26 ανθρώπων που κάλεσαν σε βοήθεια, από ακυβέρνητο σκάφος νότια της Γαύδου, προχώρησε το Λιμενικό.

Από τους συνολικά 29 επιβάτες που περισυνέλλεξε το φορτηγό πλοίο ”BASTOGNE” σημαίας Βελγίου, οι τρεις –ηλικίας 40, 31 και 28 ετών- θεωρούνται ως οι διακινητές των προσφύγων.Το πλοίο αγκυροβόλησε αργά χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο, όπου οι αρχές και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού,

παρέλαβαν τους επιβάτες και τους παρείσχαν τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ οι υπόλοιποι πρόσφυγες, που σήμερα υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σε δημοτικό σχολείο στο Ρέθυμνο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και επαναπατρισμού τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Λιμενικό: «Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κρήτης.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος δύναμης FRONTEX καθώς και από τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Το παραπλέον Φ/Γ BASTOGNE” σημαίας Βελγίου, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Γαύδου το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, τους οποίους και περισυνέλλεξε.

Οι διασωθέντες αφού μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Π-Α/Κ ”ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Χ. 182, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγίας Γαλήνης.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης, συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των διασωθέντων, ηλικίας 40, 31 και 28 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα