Τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα

00:08 7/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα 12 προσφυγόπουλα οι εκπαιδευτικοί της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου όπου από σήμερα θα λειτουργεί προενταξιακό τμήμα. Λίγο πριν τις 3 η ώρα το μεσημέρι τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους έφτασαν με τα πόδια στο σχολείο καθώς ο διαγωνισμός για την μεταφορά τους από το ΚΥΤ απέβη άκαρπος και θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.


Λίγο νωρίτερα αντιπροσωπεία του υπουργείου Παιδείας, μοίρασε στα παιδιά σχολικές τσάντες και άλλα σχολικά είδη, όπως τετράδια και μπογιές. Μεταξύ τους ήταν και η κ. Βασιλική

Κατριβάνου μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.« Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και χαμόγελα πολλά από τα παιδάκια που πάνε πρώτη μέρα σχολείο, το περίμεναν πως και τι, είχαν στηθεί επί μισή ώρα για να έρθουν μαζί με τους γονείς. Περπάτησαν για να έρθουν στο σχολείο, περιμένουμε από την Π.Ε. Σάμου να μας βάλει τα πούλμαν, ελπίζω να γίνει σύντομα και αυτό. Η Σάμος ήταν το τελευταίο νησί για το άνοιγμα ΔΥΕΠ, έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα είναι μια χαρούμενη μέρα που έρχονται τα παιδιά σχολείο και στη Σάμο. Το πρωί ήμασταν στο 2ο Γυμνάσιο και μας έλεγαν πως έχει αλλάξει η ζωή τους επειδή πάνε σχολείο»ανέφερε μεταξύ άλλων.

O Δ/ντης του σχολείου Γιάννης Μανδουραράκης δήλωσε ότι το σχολείο θα κάνει ότι προβλέπει ο νόμος για τα παιδιά των μεταναστών και για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος όπως άλλωστε γίνεται ήδη σε πολλά σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας.


Τα 12 προσφυγόπουλα θα έχουν μία δασκάλα και θα φοιτούν σε τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου από τις 2 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα.

Το επόμενο διάστημα όπως δήλωσε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου αναμένονται και άλλοι εκπαιδευτικοί για να ξεκινήσει η λειτουργία των ΔΥΕΠ και στα υπόλοιπα σχολεία.

Για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 40 παιδιά, αλλά λόγω των αναχωρήσεων ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται.

The post Τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα