Τουρκικά δημοσιεύματα: «‘Αφαντοι» οι δύο Τούρκοι ακόλουθοι στην Ελλάδα

09:35 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

‘Αφαντοι παραμένουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου στο Διαδίκτυο, ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους.

Για τους δύο αξιωματικούς, υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες, ενώ η Αγκυρα φέρεται να είχε ζητήσει από το ελληνικό ΥΠΕΞ την απόσυρση της διπλωματικής διαπίστευσής

τους, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ικανοποιήθηκε αυθημερόν από την ελληνική πλευρά, στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, ο στρατιωτικός ακόλουθος İlhan Yaşıtlı και ο ναυτικός ακόλουθος, Halis Tunç, «δεν εμφανίστηκαν σε τελετή παράδοσης του NATO που έγινε στις 29 Ιουλίου στη ναυτική βάση της Σαλαμίνας.

«Κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δύο Τούρκοι αυτομόλησαν στην Ιταλία», σημειώνεται επίσης στην εφημερίδα Hurriyet.

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε και επίσημα στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα ανάκλησης που θα σταλεί στις ελληνικές αρχές σχετικά με την έκδοση «των οκτώ υπόπτων για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα» που αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, HURRIYET
Σχετική είδηση:‘Ασυλο στις ΗΠΑ ζητά Τούρκος αξιωματικός του ΝΑΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα