Τουρκία: 18 συλλήψεις για την επίθεση στη Σμύρνη

17:50 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 18 συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που την Πέμπτη στη Σμύρνη, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ υπογράμμισε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι για την τρομοκρατική αυτή επίθεση ευθύνονται αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος αλλά και χιλιάδες πολίτες απέτιναν φόρο τιμής σε έναν αστυνομικό και

ένα δικαστικό επιμελητή που σκοτώθηκαν, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με τους άνδρες που ήθελαν, σύμφωνα με τις αρχές, να διαπράξουν ένα μακελειό στη Σμύρνη, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, ο δράστης της οποίας παραμένει έως αυτή τη στιγμή ασύλληπτος.

Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν παράλληλα το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον, οι ερευνητές πιστεύουν ότι παραμένει στην Κωνσταντινούπολη όπου ενδεχομένως έχει την στήριξη των μελών ενός δικτύου του Ισλαμικού Κράτους, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.

Μετά την επίθεση, ο δράστης πέρασε τη νύχτα σε ένα καφέ στο Ζεϊτινμπουρνού, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, προτού φύγει από την περιοχή το πρωί μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, σύμφωνα με την Hürriyet.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα