Τουλάχιστον έξι νεκροί και 800.000 χωρίς ρεύμα και νερό, μετά το πέρασμα του «Λάουρα»

13:50 28/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον έξι νεκρούς άφησε στο πέρασμά του, ο τυφώνας Λάουρα, ενώ οι ομάδες διάσωσης ψάχνουν ακόμα στα συντρίμμια. Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Λουιζιάνα αν και ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η καταστροφή δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν.

Holy cow. No words. DeQuincy, Louisiana is a mess. #laura #abc13 pic.twitter.com/7aAyuL8azS

Courtney Fischer (@CourtneyABC13) August 27, 2020

«Έχουμε πολλά να είμαστε ευγνώμονες…είναι σαφές ότι δεν υποφέραμε από την απόλυτη καταστροφή…πιθανότατα λόγω των προβλέψεων και των ενεργειών μας. Αλλά έχουμε υποστεί τεράστιες ζημιές, και χιλιάδες κάτοικοι στα νότια της πολιτείας έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα».

Στύλος ρεύματος γέρνει προς τον δρόμο και το αμάξι. Αυτοκινητόδρομος 90, Λουιζιάνα, ΗΠΑ, 27 Αύγουστος 2020.EPA/DAN ANDERSON

Ο τυφώνας Λάουρα έπληξε τις παραθαλάσσιες περιοχές της Λουιζιάνα την Πέμπτη, ως τυφώνας κατηγορίας 4 και έπειτα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Αξίζει να θυμηθούμε πως ο τυφώνας Κατρίνα, το 2005, άφησε 1800 νεκρούς, ενώ ήταν κατηγορίας 3.

Την πολιτεία της Λουιζιάνα έχει χτυπήσει μόνο ένας τυφώνας τόσο ισχυρός όσο ο «Λάουρα», ο τυφώνας «Τελευταίο Νησί», το 1856, ο οποίος άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

Αυτή τη φορά τα θύματα ήταν 6. Οι τέσσερις από τους θανάτους σχετίζονται με την πτώση δέντρων πάνω σε κατοικίες, ο ένας με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ο άλλος από πνιγμό, όταν το σκάφος, στο οποίο επέβαινε, βυθίστηκε.

«Ανησυχώ ότι καθώς συνεχίζουμε να βγαίνουμε έξω και ψάαχνουμε, θα βρούμε περισσότερους νεκρούς…ελπίζω πως όχι και προσεύχομαι πως όχι», δήλωσε ο κυβερνήτης Έντουαρντς.

WATCH: Jaw-dropping footage from our live crews last night as #Laura made landfall. pic.twitter.com/psxgyM18tl

— The Weather Channel (@weatherchannel) August 27, 2020

Περισσότεροι από 800.000 ανθρώπους βρίσκονται σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και υπηρεσίες ύδρευσης.

‼️NEW VIDEO‼️
Hurricane #Laura's eye went right over Cameron, #Louisiana overnight Wednesday into Thursday and pummeled the area. Many homes & businesses were flattened by hurricane force winds & storm surge. Surge flooding is still ongoing! #lawx pic.twitter.com/KCgA1x32kv

— WeatherNation (@WeatherNation) August 27, 2020

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων είχε προειδοποιήσει για «αδιαμφισβήτητο» κύμα καταιγίδας έως και 7 μέτρα και είχαν εκδοθεί εντολές εκκένωσης για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Λουιζιάνας και του Τέξας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κοντά στο εργοστάσιο χημικών, στη Λίμνη Τσάρλς, λόγω της φωτιάς και της απελευθέρωσης τοξικών αεριών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Χαρακτηριστικές της καταστροφής και οι εικόνες από τον ουρανοξύστη του Capitol One Bank Tower, στην ίδια περιοχή, όπου τα περισσότερα τζάμια έσπασαν από τις άγριες ριπές του ανέμου που ξερίζωσαν επίσης δέντρα, κολόνες και πινακίδες.

The eye of Hurricane #Laura went right over Cameron, LA last night and left its mark. Many homes/businesses were flattened by wind & water. In fact, that lingering water is storm surge flooding, not rainfall flooding. Video Courtesy Brandon Clement with Live Storms Media. #lawx pic.twitter.com/GNiX8kWcQ6

— Ed Piotrowski (@EdPiotrowski) August 27, 2020

ΠΗΓΗ: AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουλάχιστον, 800 000, Λάουρα,toulachiston, 800 000, laoura