«Του νερού τα παραμύθια»: Λήμνος (trailer)

18:07 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/07/2017, στις 20:00

Τις πόρτες, του – ούτως ή άλλως – φιλόξενου σπιτιού του στην πανέμορφη παραλία του Κέρρου, άνοιξε ο Στέλιος Ρόκκος στην Ινα Ταράντου και την εκπομπή .
Εκεί και έχοντας δίπλα του τη σύντροφο της ζωής του Λελέ Γκόφα, μίλησε για τον σημερινό τρόπο ζωής του στο νησί, για όσα έχει κρατήσει από το παρελθόν αλλά κυρίως για αυτά που έχει «πετάξει» για να φθάσει σήμερα να ζει με ουσία, ηρεμία και δημιουργικότητα.
Πως

ξεκίνησε η αγάπη του για τη μουσική, πως κατάφερε να αγοράσει την πρώτη του κιθάρα, ποιες ήταν οι δυσκολίες στα παιδικά χρόνια, και πως έφηβος ξεκίνησε το ταξίδι της επιτυχίας. Τι έχει βρει στο ακριτικό νησί της Λήμνου και γιατί μένει μόνιμα πια εκεί, με λίγα μόνο διαλείμματα για να εκπληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις;
Ανήσυχο πνεύμα πάντα, ο Στέλιος Ρόκκος εκτός από τη μουσική και το ψάρεμα που λατρεύει, βρήκε νέα καλλιτεχνική έκφραση, αφού έχει μετατρέψει ένα κομμάτι του σπιτιού σε εργαστήριο ξυλογλυπτικής και φτιάχνει εξαιρετικά αντικείμενα από ξύλο, έπιπλα, φωτιστικά, πίνακες κλπ.
Με λατρεία για τη Λήμνο και κυρίως για την πολύτιμη ιστορία του νησιού, ο Στέλιος Ρόκκος ξεναγεί την Ίνα Ταράντου στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, ενώ δεν παραλείπει να βάλει την ομάδα της εκπομπής στο φουσκωτό για μια βόλτα στις παραλίες που λατρεύει.
Ζεστός, φιλόξενος, συγκινητικός ο Στέλιος Ρόκκος είναι περισσότερο εκφραστικός από ποτέ!

Παραγωγή: EΡT3
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Δημοσιογραφική έρευνα: Ινα Ταράντου
Αρχισυνταξία – Μουσική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Ζυγούρης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ζωή Λιάκα
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου, Θοδωρής Αρμάος
Kάμερες: Λεωνίδας Πανονίδης – Φώτης Ζυγούρης
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Styling: Bαγγέλης Ζάχος
Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Keywords
Τυχαία Θέματα