Τόσκας: Μεγάλο το στοίχημα της αναδιοργάνωσης της αστυνομίας (audio)

14:38 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταδικάζουμε την επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο και προσπαθούμε να διερευνήσουμε το επεισόδιο και να συλλάβουμε τον δράστη, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Τόσκας τόνισε «τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

ότι αντί να λύσουν τα προβλήματα επί σειρά ετών τα εγκλώβισαν και τα έριξαν κάτω από το χαλί.

Αφού κατασκεύασαν ένα χώρο απομόνωσης των προβλημάτων στα Εξάρχεια προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να προχωρά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μόνο με καταστολή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη και τις θέσεις ανθρώπων με τους οποίους μπορεί να διαφωνεί και πως δεν υπάρχει μονόδρομος στην αστυνομική χρήση.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση της ελληνικής αστυνομίας θα προχωρήσει αρχικά με την απόσυρση 700 αστυνομικών και 80 οχημάτων από τη φύλαξη ανθρώπων που είχαν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την αστυνομία, πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και στη συνέχεια με τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούν να λειτουργούν αστυνομικά τμήματα σε απόσταση δύο χιλιομέτρων με δέκα ανθρώπους.

Σχετικά με το προσφυγικό και την χθεσινή επίσκεψη του στη Βουλγαρία, ο κ.Τόσκας, δήλωσε ότι πρόκειται για διαρκή μάχη, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο. Επιπλέον, χαρακτήρισε υποκριτική την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ότι πρέπει να διαχωρίσουμε άμεσα τους πρόσφυγες και να αρχίσουμε να διώχνουμε.
Δεν μπορεί να τα λύσει ολόκληρη η Ευρώπη έτσι, επομένως η υπεραπλούστευση στην επίλυση των προβλημάτων είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, τόνισε.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις από τη ΝΔ, και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που ζητά και την παραίτησή του, δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις τους ξεπερνούν την πολιτική κριτική και φτάνουν σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης, προσθέτοντας ότι ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και αντιμετώπιση του εγκλήματος σε όλα τα δεδομένα.

Τέλος, ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως οι καταγγελίες Σακκά – Σεϊσίδη για κακομεταχείριση κατά την κράτησή τους είναι ανυπόστατες και ότι η όποια βία ασκήθηκε εναντίον τους κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους όταν και πάλεψαν για να διαφύγουν.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα