Τον Σεπτέμβριο η εκχώρηση εκτάσεων του στρατού, μέσα στο χρόνο η μελέτη για τις γραμμές του ΟΣΕ

11:49 13/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στο Σεπτέμβρη, όπως ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε, θα υπογραφεί η εκχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στο δήμο Λαρίσαιων προς αξιοποίησή τους για τους δημότες, είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Απόστολος Καλογιάννης.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι πρόκειται για 640 στρέμματα στο στρατόπεδο Τζήμα και ακόμη 100 στρέμματα στο Μπουγά και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο χαρακτηρισμός τους ως ανενεργών προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες.

Το ζήτημα της εκχώρησης και οι όροι, μάλιστα, όπως είπε ο κ.Καλογιάννης, έφτασαν κάποια στιγμή μέχρι και το Μαξίμου και με τη συμβολή και των λαρισαίων βουλευτών Α.Βαγενάς και Ν.Παπαδόπουλου, οι σκόπελοι ξεπεράστηκαν και η υπογραφή εκχώρησης επικείται στη Λάρισα από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής οι εκτάσεις θα αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι.

Τί θα γίνει με τις γραμμές του ΟΣΕ

«Το πιο δύσκολο από τα θέματα που εξ αρχής θέσαμε ως στόχο να επιλύσουμε είναι αυτό των σιδηρογραμμικών γραμμών που διέρχονται μέσα απο την πόλη» είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος της θητείας του θα υπάρξει η πολυπόθητη μελέτη από την ΕΡΓΟΣΕ η οποία θα προβλέπει τί ακριβώς θα γίνει, χρονοδιάγραμμα κλπ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση των χρηματοδοτικών πηγών.

Η δημοτική αρχή προκρίνει τη λύση της υπογείωσης των γραμμών βόρεια του σταθμού, που θα περιλαμβάνει τις διαβάσεις στη Βόλου, Καραγάτση, Αγιάς. «Εαν δεν συμπεριληφθεί και η Βόλου, καθώς υπάρχει ένα τεχνικό ζήτημα κλίσης του υπεδάφους, τότε θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με παράκαμψη των γραμμών έξω από την πόλη από το σημείο που η ΠΑΘΕ συναντά την οδό Βόλου»

Πολιτιστικό χωριό το ΕΘΙΑΓΕ – Τεχνολογικό Αγροδιατροφικό Πάρκο η Αβερώφειος

«Ο Δήμος τρέχει με 1000! και για την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ που ήδη μας παράχωρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και για την ανάδειξη και ουσιαστικά μεταμόρφωση της Αβερώφειου Σχολής» είπε ο Απόστολος Καλογιάννης.

Μέσα στην επόμενη 5ετία ο δήμος έχει δεσμευτεί να έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στο ΕΘΙΑΓΕ, αλλιώς ακυρώνεται η παραχώρηση, «γι’ αυτό τρέχουμε ώστε οι λαρισαίοι όσο πιο γρήγορα να απολαύσουν τους νέους κοινόχρηστους χώρους» τόνισε ο κ.Καλογιάννης.

Στις εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, πολιτιστικό χωριό, μουσείο κλπ με την προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για τη διαμόρφωση της έκτασης να έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Στα πρότυπα ανάλογων εγχερημάτων στην Μπολόνια και τον Μέλανα Δρυμό που έβαλαν σε τροχιά τεράστιας ανόδου τους εκεί δήμους θα «μεταμορφωθεί» η Αβερώφειος Σχολή που θα εξελιχθεί σε Τεχνολογικό Αγροδιατροφικό Πάρκο.

Συγχώνευση ΤΕΙ-Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Είναι λάθος η μια πόλη να διεκδικεί από την άλλη. Απο την ίδρυσή του το Π.Θ είχε τη λογική της διασποράς των τμημάτων σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας. Η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι αυτή που θα αποφασίσει, με κριτήρια επιστημονικά, εμείς προτάσεις κάνουμε. Θεωρώ, ότι αν υπάρξουν κάποιες διορθώσεις, όπως π.χ να μεταφερθούν στη Λάρισα δύο Πολυτεχνικές Σχολές ως αντιστάθισμα στο κλείσιμο του αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΙ, η Λάρισα θα έχει κέρδος. Είναι θετικό, όπως πληροφορούμαι, ότι η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποφάσισε τη συγχώνευση, φυσικά υπό προϋποθέσεις» ανέφερε για το ζήτημα ο δήμαρχος Λαρισαίων.

«Αιφνιδιαστήκαμε για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο»

Δεν περιμέναμε ότι θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019. Γνωρίζαμε και είχαμε προετοιμαστεί για τον Οκτώβρη του 2019. Οι αυτοδιοικητές εκλογές τον Μάιο, είναι πολιτικά παιχνίδια» είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Αναφερόμενος στο σύστημα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Απόστολος Καλογιάννης τάχθηκε για ακόμη μια φορά υπέρ, λέγοντας ότι ουσιαστικά είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας διακυβέρνησης, πιο δημοκρατικής, συνεργασιών, που θα αφήσει πίσω τους πανίσχυρους δημάρχους και την ουσιαστικά με «δεμένα χέρια» αντπολίτευση. Ο κ.Καλογιάννης, ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμαρχος να μπορεί να ασκεί διακυβέρνηση, κάτι που δεν θα είναι εφικτό αν η Οικονομική Επιτροπή του δήμου είναι με απλή αναλογική σε όλα τα μέλη της. Ως προς αυτό γίνονται βελτιώσεις στο ν/σ, είπε ο κ.Καλογιάννης. Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων τάσσεται με την απόψη του ελάχιστο ποσοστού του 3% για την είσοδο στο Δ.Σ ενός συνδυασμού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα