Τον Ιούνιο η τελική επιλογή έργων Νοσοκομείων για ένταξη στο ΕΣΠΑ

19:28 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ τα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας μεταξύ των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του του διοικητή Νέστορα Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου επισήμανε για άλλη μια φορά ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα διατεθεί στον τομέα της υγείας ποσό 7 εκ. €, εκ των οποίων 1,5 εκ. € θα διατεθούν για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν

από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 5,5 εκ. € περίπου, στα νέα έργα και για τα πέντε Νοσοκομεία. Ξεκαθάρισε ότι τα κριτήρια για την επιλογή ενός έργου θα είναι το ποσό αναγκαίο, ωφέλιμο, λειτουργικό και υλοποιήσιμο είναι.

Το κάθε Νοσοκομείο θα συγκροτήσει μία τετραμελή επιτροπή η οποία θα κάνει τις τελικές προτάσεις στον κ. Αντωνίου. Εκείνος με τη σειρά του θα καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση γα όλα τα Νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας που αναμένεται να τα εγκρίνει, καθώς έχει προηγηθεί διεξοδική διαβούλευση και έχουν ξεκαθαριστεί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα