Τον Άγιο Βλάσιο επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Βόλου, Νάνσυ Καπούλα

15:05 12/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, που είναι μια από τις πιο όμορφες στο διευρυμένο Δήμο Βόλου, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συζήτησε με τους κατοίκους του Αγίου Βλασίου, η υποψήφια δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού, «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η διαχείριση του νερού σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο, ήταν το βασικό θέμα στο οποίο υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών Οι κάτοικοι κατήγγειλαν, όπως και σε άλλες περιοχές, τη μόνιμη χλωρίωση του νερού, ένα πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και

μάλιστα δίχως ουσιαστικό λόγο, αφού τα νερά του Πηλίου είναι γνωστό πως είναι πηγαία. Μεταξύ της κ. Καπούλα και των κατοίκων συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί πρόγραμμα καθαρισμών των δεξαμενών και του δικτύου, ώστε να αποφευχθεί κάθε περίπτωση χλωρίωσης του νερού όταν δεν είναι αναγκαία.

Επίσης, σε προτεραιότητα τέθηκε και η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης που μετρούν παλαιότητα από τη δεκαετία του ’50. Όπως διαπιστώθηκε, η περιοχή του Αγίου Βλασίου παρουσιάζει παντελή έλλειψη διοικητικών δομών και αδυναμία εξυπηρέτησης των κατοίκων, αφού δεν λειτουργεί γραφείο του Δήμου, ενώ υπάρχει χαμηλό επίπεδο καθαριότητας και πλήρης απουσία στήριξης από πλευράς δημοτικής αρχής για την προώθηση δραστηριοτήτων σε πολιτιστικά δρώμενα.

Τέλος, οι κάτοικοι αναφέρθηκαν και στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, με αποτέλεσμα τα οχήματα να σταθμεύουν στο οδικό δίκτυο και να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε δέσμευση για ισοτιμία την αντιμετώπιση των θεμάτων όλων των δημοτών, γιατί ο Δήμος Βόλου οφείλει να δίνει τις ίδιες ευκαιρίες για καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο μέλλον.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που βρέθηκαν με την υποψήφια δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα στον Άγιο Βλάσιο, ήταν οι κ.κ. Έφη Αντωνίου, Βασίλης Γιαννουλής, Γιάννης Γκουντέλιας, Πηνελόπη Κολόζου, Τίνα Κλάρα, Δημήτρης Κουτσός, Τάσος Στάμος και Μπάμπης Τσαμπάζης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα