Το βιβλίο «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» του Β. Κάργα στη Ροδόπη

12:01 25/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα παιδικό έμμετρο παραμύθι , με τον τίτλο: «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», από τις εκδόσεις Λιβάνη επέστρεψε ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, από τον Έβρο, Βασίλης Κάργας.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό παραμύθι που μυεί τα μικρά παιδιά ηλικίας 3-8 ετών στην Μουσική και τη Φιλία…
Καθώς… μια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,

«Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.
Ένα καγκουρώ που δεν έλεγε το ρω, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ.
Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή.
Ευστόχως έχει χαρακτηρισθεί σαν μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε», που πλέει όμως σε ήρεμα νερά, αυτά της Μουσικής και της Φιλίας!
Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι, γνωρίζουν και τα ζώα και παίρνουν ερεθίσματα για την εξοικείωσή τους με αυτά, αλλά και με την διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου και κυρίως με την επαφή με ζωντανά πλάσματα, χαρά και δώρα την οποία δεν μπορεί να δώσει μια κρύα οθόνη υπολογιστή και πινακιδίου-τάμπλετ-με τα οποία ασχολούνται τα παιδιά στις μέρες μας!
Το βιβλίο του Βασίλη Κάργα είναι μια όαση μέσα στην έρημο των οθονόπληκτων μικρών και μεγάλων, που σίγουρα θα θέλουν να ακούσουν παραμύθια!
Ο Βασίλης Κάργας μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και ανακοίνωσε πως το έμμετρο παραμύθι πετάει για μελοποίηση από το Ωδείο Αλεξανδρούπολης και δεν αποκλείεται και το δούμε και να το απολαύσουμε σαν μια διαφορετική όπερα!!!
Αποκάλυψε επίσης πως μέσα στο Φεβρουάριο θα γίνουν παρουσιάσεις του βιβλίου του σε Ίασμο και Σάππες με ένα τρόπο που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά που θα βρεθούν, καθώς θα είναι ένα θεατρικό παιχνίδι και σε αυτό θα βοηθήσει και η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.
Ο ίδιος έχει μερικές ιδέες και για άλλα παιδικά βιβλία, έμπλεος αγάπης και γλυκύτητας από την κορούλα του!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα