«Το Βατραχέλι» αύριο στο Book and Art

10:53 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί-σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη, με πρωταγωνιστή το «Βατραχέλι» που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού. Τη γλώσσα της αγάπης.
To «Βατραχέλι» ενέπνευσε την Κατερίνα Ευσταθίου-Σελάχα και τον Γιώργο Τυρίκο-Εργά να γράψουν και να παρουσιάσουν με την συμβολή της Έφης Λαδά στην εικονογράφηση ένα παραμύθι που κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση μεταφρασμένο και στα αραβικά. Τα παιδιά θα διαβάσουν για ένα βατραχέλι που χωρίς μαμά και μπαμπά φτάνει σε μια άγνωστη πατρίδα και έχει την τύχη να συναντήσει μια γιαγιά κι έναν

παππού που είναι έτοιμοι να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να το κάνουν παιδάκι τους. Το μυστικό τους έχει τις ρίζες του στην αντίστροφη διαδρομή που κάποτε κι εκείνοι έκαναν. Το παραμύθι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση του στο βιβλιοπωλείο Book and Art στη Μυτιλήνη.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, στα ελληνικά και τα αραβικά, ενώ το ίδιο κείμενο του βιβλίου μπορεί να το διαβάσει κάποιος δωρεάν και σε δύο επιπλέον γλώσσες, τα φαρσί και τα αγγλικά στο site της Σχολικής Βιβλιοθήκης στο www.sxolikivivliothiki.gr/little_frog_English_Farsi, www.sxolikivivliothiki.gr/little_frog_English_Arab.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μετά από επιθυμία των συγγραφέων του κειμένου και των μεταφραστών θα διατεθούν στην «Αγκαλιά».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η “Αγκαλιά” έχει βοηθήσει χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ευρώπη. Πολλοί θα περίμεναν από έναν μικρό οργανισμό, ο οποίος αποτελείται από εθελοντές, να έχει καταβληθεί από τη ζωή στο ανθρωπιστικό μέτωπο. Κι όμως, η “Αγκαλιά” συνεχίζει να προσφέρει ζωτικής σημασίας βοήθεια με ακατάβλητο ενθουσιασμό και σπάνια δοτικότητα πνεύματος. Κάνει μεγάλη διαφορά στις ζωές αυτών που βοηθάει. Της εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στην παρούσα της προσπάθεια όσο και στη γενικότερή της δουλειά». Mr. Thorbjorn Jagland, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα