Το Τμήμα Τουρισμού ανήκει στη Ρόδο

10:55 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση της Συγκλήτου, για την ίδρυση του Τμήματος Τουρισμού στην Χίο, εκφράζει η Γενική Συνέλευσή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερη, που όριζε τη Ρόδο ως έδρα του Τμήματος αυτού.
«Θεωρούμε επιβεβλημένο να υποστηρίξουμε ότι το Τμήμα Τουρισμού πρέπει να γίνει στη Ρόδο και τα επιχειρήματα είναι πολύ ισχυρά».
Επισημαίνεται ακόμα το γεγονός ότι η Ρόδος

αποτελεί ένα πεδίο μελέτης, έρευνας και άσκησης σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό σε παγκόσμιο, μεσογειακό και ελληνικό επίπεδο.
«Στη Ρόδο μπορεί κανείς να έχει άμεση πρόσβαση όχι μόνο σε τεράστιο αριθμό τουριστών σε όλες τις φάσεις της διαμονής τους αλλά και σε φορείς και ανθρώπους που εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία: Σε επενδυτές, ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους σε μεγάλες μονάδες και σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί μπορούν να υποστηρίξουν την έρευνα στον τουρισμό και ως ομάδες-στόχοι αλλά και ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για τη διερεύνηση θεμάτων του κλάδου τους.
Σχετικά με τις βασικές υποδομές, η Ρόδος προσφέρεται για ένα τέτοιο Τμήμα: Διαθέτει ένα καλό και συγκεντρωμένο Campus με δυνατότητα επέκτασης και παράλληλα στην πόλη υπάρχει ένα μεγάλο κτιριακό απόθεμα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό» αναφέρει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα