Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος»

15:04 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με το κοσμοϊστορικό γεγονός της Άλωσης της Πόλης, μορφή που απαντάται σε θρύλους, σε θρήνους, σε δημοτικά τραγούδια του ελληνικού λαού. Η ιστορία της Άλωσης και το πρόσωπο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς αλλά και έμπνευσης πλήθους Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων. Ο Ιωάννης Ζαμπέλιος, ο Γεώργιος Βιζυηνός, αλλά και ο Κωστής Παλαμάς

ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος είναι μερικά από τα ονόματα που πλούτισαν με το έργο τους τις σελίδες της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας γράφοντας για την ηρωική μορφή του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου.

Στη φετινή επέτειο της Άλωσης της Πόλης, θα αναμεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή 29 Μαϊου,στις 22:00, η τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική Επιμέλεια: Νίκος Χανιώτης
Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα

Στο ρόλο του Κων/νου Παλαιολόγου ο Νίκος Τζόγιας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κοντογιάννης, Γιώργος Μπαγιώκης, Ντίνος Σούτης, Βασίλης Καΐλας, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Θάνος Καληώρας, Βάσος Ανδρονίδης, Μάκης Πανώριος, Γιώργος Μοσχίδης, Κώστας Κοκκάκης, Πίτσα Καπιτσινέα, Τάκης Βουλαλάς, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιάννης Αργύρης, Κική Ρέπα, Στέλλα Βαγιάνη, Κάτια Δανδουλάκη, Νικήτας Τσακίρογλου.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

The post Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα