Το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο

23:43 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλοί συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι αλλά και πολιτικοί αποχαιρέτησαν σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο που έφυγε το βράδυ της Κυριακής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο επιλέγοντας τη μέθοδο της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας».

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτελείας στον θάνατό μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και

οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, θα χαραχθεί η εξής φράση. Ευ ζην, ευ θνήσκει. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και αλλά παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί», ανέφερε ο Αλέξανδρος Βέλιος σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ανέφερε πως υποσχέθηκε στον Αλέξανδρο Βέλιο ότι θα έρθει και θα πει δημόσια ότι «θα αγωνιστούμε για να νομοθετηθεί αυτό το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο».

Από τους πολιτικούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο Γ. Καρατζαφέρης κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα