«Το Σχήμα του Νερού» πρώτο σε υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2018

10:45 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επτά υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2018 συγκέντρωσε συνολικά η ταινία που σκηνοθέτησε (και έγραψε μαζί με την Βανέσα Τέιλορ) ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, με τίτλο «Το Σχήμα του Νερού» («The Shape of Water»).

Η ταινία «Lady Bird» με θέμα την ενηλικίωση μιας έφηβης συγκέντρωσε τέσσερις υποψηφιότητες, όπως και η τελευταία ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, «Όλα τα χρήματα του κόσμου» («All the Money in the Word»), κάποια από τα γυρίσματα της οποίας χρειάστηκε να ξαναγίνουν προκειμένου να αντικατασταθεί ο Κέβιν Σπέισι (ο

οποίος είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο), λόγω του πρόσφατου σκανδάλου περί σεξουαλικής κακοποίησης που ξέσπασε σε βάρος του.

Μαζί με «Το Σχήμα του Νερου», η ταινία για την ελευθερία του Τύπου «The Post», η αφήγηση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου «Δουνκέρκη» και το ρομάντσο «Call Me By Your Name» επελέγησαν επίσης για την κατηγορία της καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.

Η 75η τελετή των βραβείων θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από το δίκτυο NBC και οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών θα ανακοινωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP

Keywords
Τυχαία Θέματα