Το όνομα της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη στο θέατρο Αμπελακίων

09:43 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Τεμπών τιμώντας τη σπουδαία Αμπελακιώτισσα συγγραφέα Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη θα δώσει το όνομά της στο υπαίθριο Θέατρο του χωριού μεθαύριο Κυριακή 27 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ.

Η Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη γεννήθηκε στα Αμπελάκια όπου βρίσκεται και το παλιό αρχοντικό της πατρικής οικογένειας που αναστήλωσε η ίδια.

Έζησε και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Εργάσθηκε στην Μέση Εκπαίδευση και απολύθηκε επί δικτατορίας. Έκτοτε δίδαξε

Συγκριτική Λογοτεχνία -Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Τμήμα Βυζαντινών & Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.
Έργα της έχουν μεταφρασθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ρωσικά. Η δε νουβέλα της «Ο Γάμος» γνώρισε τεράστια επιτυχία ως θεατρική παράσταση σε προσαρμογή-σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου από το Θεσσαλικό Θέατρο με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγενά.


Στην εκδήλωση της ονοματοθεσίας θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Γλυκυτάτη Γαία Πατρίς» υπό μορφή θεατρικού αναλογίου από τους ηθοποιούς Άννα Βαγενά και Σταμάτη Γαρδέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα