Το κτίριο του ΟΑΕΔ παραλαμβάνει ο δήμος Μυτιλήνης – Θα στεγάσει το Μουσικό;

18:01 25/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κτίριο του ΟΑΕΔ που παραχωρείται για σχολική στέγη παραλαμβάνει ο δήμος Μυτιλήνης . «Θα γίνει η διοικητική παραλαβή του κτιρίου από το δήμο, και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου»  είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας Μυτιλήνης Παναγιώτης

Κατσαβέλλης . Για το θέμα  μάλιστα με έγγραφό του ενημερώνει ο δήμος το σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης .

Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία παραχώρησης ξεκίνησε μετά τις προσπάθειες για εξεύρεση σχολικής στέγης στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, προκειμένου 23 χρόνια μετά, να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα συγκατοίκησης με το 5ο Γυμνάσιο.  Μετά από συνάντηση πέρυσι τον Σεπτέμβριο του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Υπουργό Εργασίας συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε ένα μήνα μετά η απόφαση παραχώρησης για 4 χρόνια του κτιρίου του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα 12 αιθουσών  για τη στέγαση του Μουσικού. Η διαδικασία παραχώρησης ολοκληρώθηκε 8 μήνες μετά.

Θα μεταφερθεί όμως το Μουσικό Σχολείο στο κτίριο του ΟΑΕΔ; Το ίδιο το Μουσικό Σχολείο και ο σύλλογος γονέων έχει εδώ και χρόνια εκφράσει τις αντιρρήσεις του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς υποστηρίζει ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος ούτε επαρκής για τις ανάγκες ενός μουσικού σχολείου και δει του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης.

Την απόφαση όμως θα κληθεί να πάρει η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας που θα συγκροτηθεί με απόφαση δημάρχου, μετά την παραλαβή του κτιρίου. Η επιτροπή στην οποία μεταξύ άλλων θα συμμετέχει μηχανικός των Κτιριακών Υποδομών της υπηρεσίας δηλαδή που είναι αρμόδια για τα σχολικά κτίρια, θα αποφανθεί αν ο χώρος είναι ή όχι κατάλληλος για χαρακτηριστεί ως διδακτήριο και εν συνεχεία , αν δύναται να στεγάσει το μουσικό σχολείο και τι διαρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν. Πάντως ακόμα και αν τελικά δεν στεγάσει το Μουσικό, θα είναι στη διάθεση της Δευτεροβάθμιας για να καλύψει ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Πάντως όπως και να χει η δευτεροβάθμια αποκτά ένα κτίριο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της σχολικής στέγης που είναι πάρα πολλές για την πόλη της Μυτιλήνης.

The post Το κτίριο του ΟΑΕΔ παραλαμβάνει ο δήμος Μυτιλήνης – Θα στεγάσει το Μουσικό; appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα