Το Κέντρο Υποδοχής Κω επισκέφθηκε ο Δ. Βίτσας

12:04 26/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, επισκέφθηκε το Σάββατο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.
«Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και παράλληλα η ύπαρξη ισορροπίας δικαιωμάτων» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υλοποιούνται από τη μια τα δικαιώματα των προσφύγων, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και συγχρόνως να εξυπηρετούνται τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού και η οικονομική ζωή των νησιών.
Σ’ ότι αφορά στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης

σημείωσε ότι τα ζητήματα που είχαν σχέση με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων και την αποπληρωμή τους, επιλύθηκαν, ενώ αναφερόμενος στο αποχετευτικό δίκτυο του Κέντρου είπε ότι αυτό συντηρήθηκε και απομένει η σύνδεσή του.
Για τη δημιουργία δεύτερου hot – spot στο νησί, ο υπουργός επισήμανε ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός, δεσμευόμενος πως αν είναι πρόβλημα ένα ανενεργό ΦΕΚ, θα συνεννοηθεί με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να λυθεί το θέμα.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά την επίσκεψή του στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης συναντήθηκε με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα