Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα λειτουργήσει μέσα στο 2019

22:08 21/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε επίσημα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου η ίδρυση και λειτουργία εντός του 2019 του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας.

Παρών στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το ΙΤΕ και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι “βασικός στόχος του ινστιτούτου είναι να υποστηρίξει την έρευνα, να αναστρέψει περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και να δημιουργήσει

τις προϋποθέσεις για να υπάρξει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα γύρω από τον αναπτυσσόμενο στον κλάδο της έρευνας υδρογονανθράκων” ενώ ανακοίνωσε πώς μέσα στον επόμενο μήνα θα κυρωθούν από την Βουλή οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης τόνισε ότι πρόκειται για: «ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αυτό που λέμε ενιαίο χώρο έρευνας και καινοτομίας. Δύο ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης συμπράττουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας την βέλτιστη αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων και υποδομών».

Σύμφωνα με τους τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κ. Ταβερναράκη, το Ινστιτούτο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναστροφή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξορυκτικής δραστηριότητας.

«Πρωτοβουλία που τρέχει μπροστά από τις εξελίξεις», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης την ίδρυση του Ινστιτούτου, αφού –όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, ενισχύει τον στόχο μας να γίνει η Κρήτη ζώνη καινοτομίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα