Το Εκλογικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος

19:35 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής με αφορμή τις παρατυπίες που υποστήριζαν ότι έγιναν.

Δέκα μέλη του YSK ψήφισαν κατά της ακύρωσης των αποτελεσμάτων και ένας ψήφισε υπέρ, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

«Οι προσφυγές του HDP, του CHP

και του κόμματος Vatan αναφορικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου συζητήθηκαν ξεχωριστά και ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων, απορρίφθηκαν με ψήφους 10 κατά έναν 1 υπέρ» ανέφερε το Συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), ανακοίνωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, το CHP αποφάσισε να μην αποχωρήσει από το κοινοβούλιο εξαιτίας του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του κόμματος Σελίν Σαγέκ Μποκέ είχε δηλώσει ότι το CHP εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παρατυπίες.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα