Το ΕΚΚΙ για απεργία – πολυνομοσχέδιο

14:58 3/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ) στη συνεδρίαση του όπου συμμετείχαν και αντιπρόσωποι των σωματείων της δύναμής του , το Σάββατο 29 Δεκέμβρη αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Το ΕΚΚΙ επισημαίνει ότι:

«Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί

σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει πολυνομοσχέδιο όπου μεταξύ άλλων καταργεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στην απεργία, οι συνδικαλιστικές αυτές ηγεσίες, μετά τη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους αλλά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ζοφερή.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος!

Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!

Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα