Το Διεθνές Φόρουμ «Peace and Sport» διεκδικεί η Περιφέρεια

11:54 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διοργάνωση του 12ου Ετήσιου Διεθνούς Φόρουμ «Peace and Sport» στη Ρόδο, για το 2019, διεκδικεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου!
Σε συνάντηση με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού «Peace and Sport», Joel Bouzou, στο Μονακό, συμφωνήθηκε η έναρξη της από κοινού συνεργασίας για την τεκμηρίωση της πρότασης
Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και διήρκεσε μια ώρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, κατέθεσαν στον κ. Bouzou την πρόταση

να γίνει η Ρόδος ο τόπος που θα φιλοξενήσει το 2019 το Ετήσιο Διεθνές Φόρουμ «Peace and Sport», μια ετήσια τριήμερη διοργάνωση που συγκεντρώνει προσωπικότητες του αθλητισμού και της πολιτικής.
Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών του Προέδρου του «Peace and Sport», Joel Bouzou και του Περιφερειάρχη στις οποίες θα αποτυπωθούν με ακρίβεια και στο σύνολο τους τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συμφωνία.
Συμφωνήθηκε επίσης να επισκεφθεί τη Ρόδο στο επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος του «Peace and Sport», αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τις δυνατότητες της Ρόδου να γίνει το τόπος διοργάνωσης του φόρουμ το 2019.
Ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.
Δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, επιδεικνύοντας καθημερινά την κοινωνική και ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των διεθνών φορέων λήψης αποφάσεων, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.
Το ετήσιο φόρουμ «Peace and Sport», που φέτος διοργανώθηκε για 10η χρονιά στο Μονακό, συγκεντρώνει προσωπικότητες από την πολιτική, τον αθλητισμό, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών και δεσμεύεται για δράσεις που προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ο Διεθνής Οργανισμός υποστηρίζει, ήταν και η συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο, του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο.
Γι’ αυτή την διοργάνωση, η Ρόδος ήταν υποψήφια για το βραβείο «Peace and Sport 2017» και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 630 συμμετοχές από 180 χώρες, στην απονομή που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μονακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα