Το Bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια

15:36 10/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 19.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017 πριν πέσει στα 3.200 δολάρια έναν χρόνο αργότερα. Ωστόσο, οι HODLers, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων δηλαδή που δεν τα ανταλλάσσουν αλλά τα φυλάνε συνήθως σε hardware wallets, φαίνεται ότι θα γελάσουν τελευταίοι.

Κι αυτό γιατί την περασμένη Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2021, το bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του, τα 40.000 δολάρια. Διπλασίασε δηλαδή την τιμή από λίγο περισσότερο από τρία χρόνια πριν. Οι τιμές έπεσαν λίγο αργότερα, στα περίπου 38.000 δολάρια.

Η αξία όλων

των bitcoin που κυκλοφορούν τώρα, είναι πάνω από 740 δισεκατομμύρια δολάρια και η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων είναι πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Πολλοί επενδυτές αγοράζουν bitcoin τους τελευταίους μήνες καθώς γίνεται όλο και πιο αποδεκτό στην αγορά. Το Square (SQ) και το PayPal (PYPL) επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoin. Κορυφαίοι διαχειριστές χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller και Anthony Scaramucci επίσης το διαχειρίζονται.

Η εταιρεία λογισμικού MicroStrategy (MSTR) περιλαμβάνει πλέον το Bitcoin στον ισολογισμό της. Ένα κορυφαίο στέλεχος της BlackRock (BLK), τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε πρόσφατα ότι το Bitcoin είναι βασικά ένας νέος, ψηφιακός χρυσός που διατηρεί την αγοραστική του αξία σε περιόδους αδυναμίας του δολαρίου και αυξανόμενου πληθωρισμού.

«Δεν μας εκπλήξει η πρόσφατη άνοδος του bitcoin. Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουν σοβαρά όπως και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, γιατί έτσι μπορεί να αναδιαμορφωθεί η παγκόσμια χρηματοδότηση», δήλωσε ο Michael Sonnenshein, Διευθύνων Σύμβουλος της Grayscale, που δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, στο CNN.

Οι τιμές του bitcoin αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25% τις τελευταίες πέντε ημέρες, καταρρίπτοντας αρκετά προηγούμενα ρεκόρ. Αυτό έχει ανησυχήσει ακόμη και ορισμένους «ταύρους» των bitcoin.

«Οι παίκτες της αγοράς στρέφονται στο bitcoin για να αντισταθμίσουν την αστάθεια. Παρόλο που το κρυπτονόμισμα θα συνεχίσει την άνοδο του, δεν θα κινηθεί σε ευθεία γραμμή», δήλωσε ο Gavin Smith, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Panxora, μιας κοινοπραξίας κρυπτονομισμάτων, στο CNN.

Ο Smith πρόσθεσε ότι οι τιμές των bitcoin θα μπορούσαν να καταρρεύσουν έως 25% κατά περιόδους και ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε τα κρυπτονομίσματα μαγικά δέντρα χρημάτων.

Οι τιμές του bitcoin θα μπορούσαν να μειωθούν και πέρα του 25%, προειδοποιεί ο Alex Mashinsky, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Celsius Network, ενός διαχειριστή κρυπτονομισμάτων.

«Αργά ή γρήγορα, οι ‘αρκούδες’ θα ασκήσουν αρκετή πίεση για να ισορροπήσει όλο αυτό», δήλωσε ο Mashinsky στο CNN, προσθέτοντας ότι οι τιμές των bitcoin θα μπορούσαν να πέσουν στα 16.000 δολάρια πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου.

«Αυτό θα βοηθήσει σε ένα ξεκαθάρισμα και θα επωφελήσει ιδρύματα που το βλέπουν ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση, καθώς και τους HODLers», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: CNN

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα