Το 43o Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2020, με υγειονομικό πρωτόκολλο

12:03 23/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε από την Γ.Γ.Α. το αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και δίνει το πράσινο φως για το 43ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά που θα γίνει στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας από 10 έως 19 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.
Στο αγωνιστικό πρωτόκολλο υπάρχουν σαφέστατες οδηγίες προς αγωνιζόμενους και διοργανωτές. «Είναι εφαρμόσιμο» δηλώνουν, αλλά είναι πολύ αυστηρή η διάταξη για την χρήση μάσκας προσώπου για τόσες πολλές ώρες και τονίζουν: «Στα

πνευματικά αθλήματα όπως το σκάκι, όπου δεν παρατηρείται ταχύπνοια σε καμία φάση της παρτίδας, θα μπορούσε να ήταν το μέτρο πιο ελαστικό. Δεν είναι σαν άλλα αθλήματα με έντονη σωματική δραστηριότητα, όπου η ταχύπνοια προκαλεί μεγαλύτερη διασπορά σταγονιδίων καθώς και εισπνοή βαθύτερα στους πνεύμονες και βλέπουμε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Επίσης η απουσία αίθουσας αναλύσεων και η απαγόρευση παρακολούθησης άλλων συναντήσεων μετά τη λήξη της παρτίδας του κάθε σκακιστή χαλάει τις συνήθειες του». Η απαγόρευση εισόδου σε θεατές και συνοδούς, οι τακτικές απολυμάνσεις ανεβάζουν τις ευθύνες των διοργανωτών αλλά η επιστροφή σε αγώνες με φυσική παρουσία μετά από 3 μήνες αγώνων σε διαδικτυακές διοργανώσεις δυναμώνει την επιθυμία για μια διοργάνωση που φέτος θα έχει σαν στόχο της: Την προσήλωση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, την σωστή ενημέρωση των σκακιστών και σκακιστριών σχετικά με τα πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων, την σχολαστική καθαριότητα των χώρων, η διαμονή σε δωμάτια που διαθέτουν το σήμα First Health, καθώς και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγωγή των διεθνών σκακιστικών εκδηλώσεων «Ίκαρος 2020».
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε ακόμη μια φορά θετικά στο αίτημα της διοργάνωσης και θα παρέχει σημαντικές εκπτώσεις προκειμένου να μειώσουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ικαρία.
Το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο έχει αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΣΟ ( ενώ γενικές οδηγίες για ασφαλή άθληση υπάρχουν στις ειδικές σελίδες της ΓΓΑ ( Η προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί εδώ:

The post Το 43o Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2020, με υγειονομικό πρωτόκολλο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα