Το « Παλατάκι» του Προμηθέα και της Πάτρας

13:47 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Προμηθέας Πατρών ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη χρονιά της ιστορίας του στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και το κλειστό του ΠΕΑΚ «Δημήτριος Τόφαλος» που φιλοξενεί την ομάδα ανακαινίστηκε εκ βάθρων σε ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών.

Το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στα Μποζαΐτικα, ανοίγει τις πύλες του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο πλήρως ανανεωμένο μετά τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που έγιναν με ευθύνη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όπου το γήπεδο έμεινε κλειστό, εξειδικευμένο συνεργείο

προχώρησε σε εργασίες ανακατασκευής, επιδιόρθωσης και συντήρησης του παρκέ, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των αθλητών και ο αγωνιστικός χώρος να πληροί όλες τις προδιαγραφές για τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες που θα δώσει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της ΚΑΕ «Προμηθέας».

Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ, ανέλαβε τη λειτουργική αναβάθμιση των φωτεινών ταμπλό του γηπέδου, ώστε να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές της FIBA για το ChampionsLeague.

Πέρα από την κεντρική σάλα, έγιναν εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια, τις αίθουσες αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Δ. Τόφαλος», φιλοξενούνται πάνω από 15 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, διαδεδομένων αλλά και αναπτυσσόμενων αθλητών, όπως είναι η καλαθοσφαίριση, το βόλεϊ, η ρυθμική γυμναστική, η πυγμαχία, οι πολεμικές τέχνες, η ξιφασκία, η τοξοβολία και το μπάμπιγκτον.

Παράλληλα, φιλοξενούνται δράσεις του τοπικού συλλόγου Προαστείου Πατρών, ενώ κατά καιρούς διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχοςείναι με τη νέα αγωνιστική περίοδο στο γήπεδο να διεξαχθούν όχι μόνο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Προμηθέα, αλλά να φιλοξενηθούν και άλλες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Είναι κάτι που η Πάτρα το χρειάζεται και από πλευράς prestige, αλλά και οικονομικά.

«Πρόβα τζενεράλε» για τον Προμηθέα το διεθνές φιλικό αύριο το απόγευμα στις 19:00 κόντρα στην Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, με τον κόσμο της αχαϊκής πρωτεύουσας να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα που «χτίζει» ο Μάκης Γιατράς ενόψει της νέας σεζόν.

Ειρήνη Μαραγκού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα