Τίτλοι Περιφέρειας 5-9-2016 (audio)

15:16 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Αιγαίο

Ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών τα ξημερώματα στο hot-spot της Μόριας, με αποτέλεσμα πέντε ενήλικοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. 3.500 άνθρωποι βρίσκονται στη δομή που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2.000, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλουν κακές συνθήκες διαβίωσης.

Ιωάννινα

Πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό τους στήνοντας μικρές σκηνές και υπνόσακους στην πλατεία Κατσικά Ιωαννίνων, ζητώντας τη μεταφορά σε στεγασμένο χώρο ή τη

διαμόρφωση οικίσκων προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Πύργος

Προσλήψεις έως και 50 ατόμων προγραμματίζονται για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη, το οποίο- όπως ανέφεραν πηγές του Δήμου – μετατρέπεται σε μόνιμο χώρο παραμονής των προσφύγων.

Χανιά

Ακόμα ένα περιστατικό πυροβολισμών σε διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στα Χανιά, οδήγησε ένα 57χρονο σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο και έναν άντρα 42 χρόνων στο κρατητήριο.

Πάτρα

Στην Αγγλία αναμένεται να συνεχίσει τη νοσηλεία της η 20χρονη τουρίστρια η οποία νοσηλεύεται με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Όλα δείχνουν ότι έπεσε θύμα των νοθευμένων ποτών που κατανάλωσε και τα οποία περιείχαν υψηλές ποσότητες μεθανόλης.

Ζάκυνθος

Τουριστικές εταιρίες και ιδιοκτήτες μπαρ ευθύνονται για τα ποτά-«μπόμπες», δηλώνει στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο αντιπρόεδρος του τοπικού συλλόγου ιδιοκτητών μπαρ Γιάννης Κεφαλληνός-Αριδάκης, με αφορμή το περιστατικό με την Αγγλίδα τουρίστρια η οποία έχασε την όρασή της από νοθευμένα ποτά.

Τρίπολη

Σε βραχώδη ακτή στη δυτική πλευρά της θαλάσσιας περιοχής «Προφήτης Ηλίας» της Νεάπολης Βοιών προσάραξε εμπορικό φορτηγό-πλοίο με σημαία Τουρκίας που εκτελούσε δρομολόγιο από την Τεργέστη προς το λιμάνι Τσεσμέ. Η Λιμενική Αρχή της περιοχής διενεργεί την προανάκριση.

Κέρκυρα

«Όχι» στον δεματοποιητή, λένε οι κάτοικοι του Τεμπλονίου μετά την τελευταία τους γενική συνέλευση, ενώ παράλληλα ζητούν την εξαίρεση του Τεμπλονίου από την αναζήτηση νέου χώρου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσονται για μελλοντικές δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ρόδος

«Φρούριο» η Ρόδος, ενόψει της Διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης και των Αραβικών κρατών για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ορεστιάδα

Το ποσό του 1.850.000 ευρώ για το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου 2016, που αφορά προνοιακά επιδόματα περίπου 3.000 δικαιούχων σε όλο τον νομό Έβρου, αναμένεται να πιστώσει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Κοζάνη

Λύση στην αδικία, όπως τη χαρακτήρισε, των περιπτώσεων επαγγελματιών που δεν απαλλάσσονται από το Τέλος Επιτηδεύματος και κατοικούν σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων, «θα δώσει η πολιτική ηγεσία», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.

Βόλος

Λειτούργησε ξανά το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ αύριο αρχίζει τη λειτουργία του το Ιατρείο Αλληλεγγύης.

Καρδίτσα

Προσπάθειες επαναλειτουργίας του δασικού χωριού Καρδίτσας, το οποίο παραμένει κλειστό επί σχεδόν μια πενταετία, κάνει ο δήμος Καρδίτσας.

Καλαμάτα

Μια σοβαρή υπόθεση μαστροπείας εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας στην Καλαμάτα, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που έγινε σε μπαρ του κέντρου της πόλης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51 ετών ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον 50χρονο υπάλληλό του να προάγουν στην πορνεία μία 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας.

Φλώρινα

Ένας 27χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Σερβικών Αρχών για απόπειρα ένοπλης ληστείας, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νίκης Φλώρινας.

Ηράκλειο

Την αδελφοποίηση του Ηρακλείου και της Βενετίας συμφώνησαν οι δύο δήμαρχοι, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του φόρουμ «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον», η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στην ιταλική πόλη.

Κομοτηνή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Πολύωρος Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτών της παλαιάς πόλης στην Ξάνθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα