Τίτλοι Περιφέρειας 3-1-2018 (audio)

17:57 3/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καλαμάτα

Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε το μεσημέρι ανατολικά του αεροδρομίου Καλαμάτας. Οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν τα αλεξίπτωτά τους και είναι καλά στην υγεία τους. Η πτώση του αεροσκάφους έγινε εκτός κατοικημένης περιοχής.

Ιωάννινα

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του προσφυγικού στην Ήπειρο. Σε πλήρη ανάπτυξη, θα φιλοξενηθούν συνολικά περίπου 2.000 άτομα, σε πέντε κέντρα

και μισθωμένα διαμερίσματα.

Λάρισα

Δώρα και ευχές αντάλλαξε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, με την πρώτη οικογένεια προσφύγων που εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στη Λάρισα, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιούν Δήμος και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Χανιά

Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο 44χρονος οδηγός του αγροτικού που εμπλέκεται στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο είχε αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ένας 66χρονος λαχειοπώλης, μισή ώρα πριν την αλλαγή του χρόνου, στην Παρηγοριά Χανίων. Ο 44χρονος, μετά την κατάθεσή του, δεν κρατήθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα του.

Καβάλα

Πτώση στην εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας καταγράφηκε τον μήνα Δεκέμβριο, 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό.

Κοζάνη

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι περίπου 500 εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις στη ΔΕΗ, καθώς, παρά τις υποσχέσεις, δεν τους καταβλήθηκε το υπόλοιπο μισό από το δώρο των Χριστουγέννων.

Κομοτηνή

Περισσότεροι από 10.000 οικοδόμοι από την Ξάνθη μετανάστευσαν στη βόρεια Ευρώπη και στο Κατάρ για να βρουν εργασία.

Τρίπολη

Αισιόδοξος ο απολογισμός του ληξιαρχείου Τρίπολης για το 2017. Αυξήθηκαν οι γεννήσεις κατά 32,33%, οι πολιτικοί γάμοι κατά 56%, και οι θρησκευτικοί κατά 26%.

Πύργος

Η διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών μετά την αποϊδρυματοποίησή του ήταν το αντικείμενο μεγάλης σύσκεψης που έγινε μεταξύ του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, του Δημάρχου της περιοχής, Ναμπίλ Μοράντ, και των εργαζομένων του ιδρύματος.

Κέρκυρα

Την άμεση συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου των Λυκείων της πόλης της Κέρκυρας ζητούν οι χρήστες του. Στον χώρο αθλούνται πάνω από 500 παιδιά.

Τρίκαλα

Σε κίνηση μετά από εννέα χρόνια μπήκε ένα μικρού μεγέθους τρακτέρ που παρέμενε ξεχασμένο στο συνεργείο για επισκευή και είχε αγοραστεί για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Τρικάλων. Θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά απορριμμάτων και τον ευπρεπισμό του αύλειου χώρου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ορεστιάδα

Αθώος ο αντιδήμαρχος Ορεστιάδας για θέματα περιβάλλοντος, Γιάννης Παπαϊωάννου, που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για παραλείψεις που αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα.

Ρόδος

Μνημείο χαρακτηρίστηκε, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, το Δημοτικό Στάδιο «Διαγόρας», γνωστό και ως στάδιο του Ήλιου. Η απόφαση, που υπογράφηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Φλώρινα

Με τη Γιορτή Σοκολάτας το απόγευμα, στο Ξύλινο Χωριό, και τη Γιορτή Ζαχαρωτών αύριο, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας στον χώρο του Ξύλινου Χωριού.

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο και το κρητικό ποδόσφαιρο αποχαιρετούν τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του ΟΦΗ Ευγένιο Γκέραρντ, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών. Αύριο, στις 2 το μεσημέρι, η κηδεία του, στο χωριό του, την Ελιά Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα