Τίτλοι Περιφέρειας 28-2-2017 (audio)

15:08 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κοζάνη

Σοκ στην Πτολεμαΐδα και στην ευρύτερη περιοχή προκάλεσε ο άδικος θάνατος της 33 χρόνων Αποστολίας και του τρίχρονου γιου της Παύλου, δύο από τα τέσσερα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, σε χώρο πάρκινγκ επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Βόλος

Προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

για την περιπέτεια του Βολιώτη καρκινοπαθή σχετικά με την αναπηρική του σύνταξη. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου από την Εθνική Τράπεζα, ο λογαριασμός δεν έχει κατασχεθεί αλλά έχουν δεσμευτεί τα χρήματα, και ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη της σύνταξης από το ταμείο της τράπεζας, όχι όμως από το ΑΤΜ.

Τρίπολη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα Λακωνίας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού να οργανωθούν και να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα.

Πύργος

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιόρτασαν οι Ηλείοι τα Κούλουμα και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ηράκλειο

Ξεσηκωμός από κατοίκους της Μεσαράς στο Ηράκλειο, που αντιδρούν στη δημιουργία πυρηνελαιουργείου κοντά στο χωριό Μιαμού και εντός περιοχής «Natura». Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, προσφυγές, και συγκεντρώνουν υπογραφές κατά του έργου.

Χανιά

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραμείνουν στα Χανιά οι 60 μετανάστες από το Πακιστάν, που εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ακρωτηρίου, πριν από τέσσερις ημέρες. Οι 60 μετανάστες διαμένουν προσωρινά με ευθύνη του Δήμου Χανίων στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, φρουρούμενοι από αστυνομικούς.

Χίος

Στη βουλή φέρνουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ανάμεσά τους και βουλευτές των νησιών του βόρειου Αιγαίου- τις επιθέσεις ακροδεξιών κατά δημοσιογράφων σε Χίο και Λέσβο. Παράλληλα, θέτουν συνολικά το θέμα της δημοσιογραφικής κάλυψης του προσφυγικού ζητήματος στα δύο νησιά, καθώς και της κατασκευής και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ορεστιάδα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας στην αποψινή συνεδρίασή του, αναφορικά με την άδεια εκμετάλλευσης λατομείου ζεόλιθου που χορηγήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εταιρεία «Όλυμπος». Εναντίον της δραστηριοποίησης της εταιρείας, που σχεδιάζει εξόρυξη και μεταφορά του πετρώματος στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, έχουν στραφεί με διοικητικές προσφυγές τους κάτοικοι των Πετρωτών.

Ιωάννινα

«Η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων της Μεταλλουργικής είναι το βασικό ζητούμενο», τόνισε από την Κόνιτσα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, υπενθυμίζοντας ότι η βιομηχανία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ρόδος

107 ελαφάκια φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο ελαφοκομείο του Δήμου Ρόδου, ενώ ετοιμάζονται άλλοι τρεις χώροι για να καλυφθούν οι ανάγκες από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους.

Σάμος

Τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους υποδυόμενοι τραπεζικούς υπαλλήλους για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Η ασφάλεια Σάμου έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων περιστατικών και εφιστά την προσοχή σε όλους.

Ζάκυνθος

Την πλήρη επαναλειτουργία της δημόσιας βιβλιοθήκης Ζακύνθου συμφώνησαν στη συνάντηση που έγινε μεταξύ του νέου εφορευτικού συμβουλίου της τοπικής δημόσιας -ιστορικής- βιβλιοθήκης, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Παντή.

Κέρκυρα

Δε φταίει η μυοκτονία για τους θανάτους των ζώων που παρατηρήθηκαν πρόσφατα, απαντά ο Δήμος Κέρκυρας σε καταγγελίες πολιτών.

Κομοτηνή

Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, με παρούσα την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Καβάλα

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο τη νανοτεχνολογία θα υλοποιηθεί στο τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ξεκινήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Φλώρινα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διοργανώνει το ΕΒΕ Φλώρινας σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

Λάρισα

Πρεμιέρα σήμερα για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας που ολοκληρώνεται στις 5 Μαρτίου. Θα τιμηθούν ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος και ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός.

Keywords
Τυχαία Θέματα