Τίτλοι Περιφέρειας 27-7-16 (audio)

14:32 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Χίος

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια. Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Άμεση χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, που χθες επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή.

Ιωάννινα

Από προχθές τα ξημερώματα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

οι σεισμικές δονήσεις σε Άρτα, Πρέβεζα και Πάργα ξεπερνούν τις 40.

Πύργος

Με μπλόκο αύριο στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο απαντούν οι αγρότες της Ηλείας στα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Καβάλα

Με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συναντήθηκαν το πρωί οι απεργοί της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ζητώντας συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

Τρίπολη

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες, την 1η Δεκεμβρίου του 2013, σε περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα.

Πάτρα

Σταθερή αλλά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του 7χρονου που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος το προηγούμενο Σάββατο σε παραλία της Ζακύνθου. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Κομοτηνή

34 περιστατικά πνιγμών σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι 14 θάνατοι οφείλονται σε καρδιολογικά προβλήματα.

Λάρισα

Την κινητοποίηση του Δήμου Αγιάς, του Λιμενικού και της αστυνομίας προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα θανατώσεων δεσποζόμενων ζώων στα παράλια του Νομού Λάρισας. Μέσα σε δυο 24ωρα αναφέρθηκαν 14 περιστατικά.

Ηράκλειο

Το δηλητηριώδες λεοντόψαρο έκανε την εμφάνισή του στην ανατολική Κρήτη, προκαλώντας την ενεργοποίηση των αρμοδίων, που προειδοποιούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, αλλά και το κοινό, για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν από τα αγκάθια του.

Κοζάνη

Στη συγκρότηση επιτροπής για ενεργειακά θέματα θα προχωρήσει με υπουργική απόφαση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, βουλευτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, του Περιφερειάρχη και δημάρχων της περιοχής.

Καλαμάτα

Απέσυρε τελικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, και υπό το βάρος των αντιδράσεων ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την εισήγησή του προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για τη φιλοξενία προσφύγων στον δημοτικό χώρο της «Μακαρίας». Ήδη ενημερώθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Ζάκυνθος

Φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις που αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων και αδήλωτους εργαζόμενους, εντόπισαν σε 15 καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου, κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας.

Βόλος

Έφοδος ΣΔΟΕ και αστυνομίας στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Σούρπης, που έληξε άδοξα. Οι «ράμπο» ζητούσαν αποδείξεις και η αστυνομία μετρούσε τα ντεσιμπέλ.

Χανιά

Στην ιστοσελίδα “Premier of Victoria” του Πρωθυπουργού της Πολιτείας της Victoria στην Αυστραλία, αναρτήθηκε κείμενο που αναφέρεται στην πρωτοποριακή συνεργασία των υπηρεσιών της Πολιτείας με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας. ΕΡΤ Χανίων

Σέρρες

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να γίνει άρση της καραντίνας στον νομό Σερρών, που είχε μπει λόγω των κρουσμάτων της οζώδους Δερματίτιδας.

Καρδίτσα

Πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής απηύθυνε ο δήμος Καρδίτσας προς τους τοπικούς μουσικούς και καλλιτέχνες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα μουσικό διήμερο, με στόχο να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και η δανειστική φροντιστηριακή βιβλιοθήκη.

Αιγαίο

Τον περίπλου Λέσβου-Χίου-Σάμου αποφάσισε να κάνει ένας αθλητής-πρώην βαλκανιονίκης στο τρίαθλο, για να αναδείξει την προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Νίκος Αθανασόπουλος ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη -συμβολικά από το Άγαλμα της Ελευθερίας- και με το κανό του θα κάνει τον περίπλου της Λέσβου, πιάνοντας λιμάνι σε Πλωμάρι, Σίγρι, Μόλυβο και ξανά Μυτιλήνη, από όπου θα συνεχίσει προς Χίο και Σάμο.

Keywords
ειδήσεις, αθηνα, νέα, κρητη, κοζανη, σδοε, αποδειξεις, victoria, ΕΡΤ, μυτιληνη, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σεισμος κρητη, απεργια 1 δεκεμβριου, τελη κυκλοφοριας 2013, Ημέρα του παιδιού, φορολογια 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, ξανα, πολυτεχνειο, αρτα, αστυνομια, αυστραλια, νεα μετρα, σδοε, τα νεα, το χαμογελο του παιδιου, υφεση, χαμογελο του παιδιου, αθανασοπουλος, γεωργιου, δημητρα, γινει, δημος, διημερο, ευρω, εμφάνιση, εφημεριδα, ζωων, υφυπουργος, κανο, κειμενο, μπλοκο, ξημερωματα, παιδι, παιδια, παργα, πρεβεζα, πλωμαρι, προβληματα, πρωι, ριψεις, σαββατο, τριτη, χαμογελο, δημητρης, εφαρμογη, ενωση, υπουργειο, οργανα, θεματα, υγειας, victoria, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα