Τίτλοι Περιφέρειας 1-9-2016 (audio)

14:56 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κέρκυρα

Στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν σώοι οι 29 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ταχύπλοο που βρέθηκε ακυβέρνητο εξαιτίας μηχανικής βλάβης 30 μίλια δυτικά των Παξών. Το σκάφος εντοπίστηκε, μετά από πολύωρες έρευνες που είχαν ξεκινήσει τα λιμενικά σώματα Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας μετά από τηλεφώνημα στο 112. ΕΡΤ Κέρκυρας

Τρίπολη

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται

στο εργοστάσιο χυμοποιίας Εσπερίδες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ΡΕΑ, στη Νέα Κίο, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ηράκλειο

Ξεπερνούν τα 1000 τα κενά εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στο Ηράκλειο εκπαιδευτικοί σύλλογοι.

Καρδίτσα

Σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Καρδίτσας.

Ρόδος

13 παράνομες χωματερές κατέγραψε η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, στο νησί της Ρόδου.

Βόλος

Ανεπεξέργαστες ποσότητες λυμάτων στο λιμάνι μετά τη βλάβη σε αγωγό αντλιοστασίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βόλου. Σήμερα ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης της βλάβης, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Πύργος

Για μια ακόμα χρονιά παραμένει ανενεργό το κολυμβητήριο Πύργου επειδή δεν έχουν γίνει επισκευαστικές εργασίες, τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας προωθεί μάθημα κολύμβησης στα σχολεία.

Χανιά

Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε χθες από τη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. Ο κ. Δρίτσας επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού και αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για λειτουργία λιμενικού φυλακίου στη Γαύδο.

Πάτρα

Η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας θα αποτρέψει συμφέροντα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την παραλιακή ζώνη, είπε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης κατά τη συζήτηση της πρότασης του Υπουργείου, την οποία και χαρακτήρισε θετική.

Καβάλα

Νέα εγκατάσταση seatrack τοποθέτησε ο δήμος Καβάλας σε ακτή της περιοχής. Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά της Καλαμίτσας, για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα.

Λάρισα

Και σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου Λαρισαίων έκοψε κλήση η δημοτική αστυνομία, για παράνομη στάθμευση σε θέση ΑΜΕΑ.

Ζάκυνθος

Ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα με τετράτροχο μοτοποδήλατο, κοινώς «γουρούνα», ήρθε χθες το μεσημέρι να προστεθεί στον μακάβριο κατάλογο του φετινού καλοκαιριού στη Ζάκυνθο, με 32 χρόνων Πολωνό που έχασε τη ζωή του, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, στην περιοχή του Αγίου Λέοντα.

Ορεστιάδα

Περίπου 2.000.000 ευρώ εκτιμάται πως θα πληρώσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά των απορριμμάτων του στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Κομοτηνής, διαδικασία η οποία ξεκίνησε πρόσφατα και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια.

Κοζάνη

Τη μετατροπή του υποθηκοφυλακείου στην Πτολεμαϊδα, από ειδικό άμισθο που είναι τώρα, σε έμμισθο, ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δήμος Εορδαίας, προκειμένου να μην κλείσει το υποθηκοφυλακείο και να φέρει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο, εξυπηρετώντας τους πολίτες της περιοχής.

Κομοτηνή

Ανάστατοι οι φορείς αλλά και οι εργαζόμενοι στο τελωνείο Κομοτηνής μετά και το επίσημο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της γενικής Γραμματείας Εσόδων, πως από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, μετατρέπεται από Α’ τάξης σε Β’ τάξης, επιπέδου αυτοτελούς τμήματος.

Ιωάννινα

Σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν τη δρομολόγηση ενεργειών για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα σχετικά με την υλοποίηση του έργου, καθώς και η προετοιμασία για την επικείμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τρίκαλα

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών αναλαμβάνει για μία ακόμη χρονιά ο δήμος Τρικάλων, προκειμένου να στηρίξει παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, κινητοποιώντας τους δημότες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα