Της Μινωικής εποχής τα ευρήματα

07:47 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι ο σπασμένος αμφορέας με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκε στην παραλία Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας, είναι της Μινωικής εποχής, σύμφωνα με αυτοψία που έκανε χθες στην περιοχή η προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κ. Σοφιανού.

Όπως είπε ακριβής χρονολογικός προσδιορισμός θα γίνει μετά τον καθαρισμό των οστών και των κομματιών του αμφορέα, όμως πρόκειται κατά μεγάλη πιθανότητα για την Μινωική Εποχή, αφού σε κοντινή απόσταση υπάρχει αρχαίο νεκροταφείο και έχουν γίνει σχετικές ανασκαφές, ενώ ο τρόπος ταφής μέσα στο πήλινο αγγείο ήταν πολύ συνηθισμένος

την συγκεκριμένη περίοδο.
Στην κ. Σοφιανού παραδόθηκαν από το λιμενάρχη Ιεράπετρας τα οστά και τα κομμάτια του αμφορέα, καθώς και άλλα μικρά οστά τα οποία επίσης περισυλλέχθηκαν.
Η κ. Σοφιανού, ευχαρίστησε τον πολίτη που ενημέρωσε τις αρχές για τον αμφορέα και τόνισε πως σε περίπτωση που βρει κάποιος ανάλογο εύρημα ή κάτι που του φαίνεται περίεργο να ενημερώνει αμέσως την Εφορία Αρχαιοτήτων και να μην το μετακινεί, τόσο για να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία, αλλά και γιατί δεν είναι απίθανο να βρει το μπελά του κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα