Την Πέμπτη διαδικτυακά η τεχνική συνάντηση εταίρων της Πράξης Step2Smart

18:33 2/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της 3ης Ημερίδας της Πράξης, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά και λαμβάνοντας υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες, που προκύπτουν από την έλευση της πανδημίας COVID-19, θα φιλοξενήσει την 3η Τεχνική Συνάντηση Εταίρων της Πράξης Step2Smart, αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, 10:30 – 14:30.

Η ατζέντα θα επικεντρωθεί στην πορεία υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου ανά εταίρο, τις τεχνικές προκλήσεις κατά την υλοποίηση του έργου- Step2Smart, καθώς επίσης την αξιολόγηση αλλά και τις προτάσεις επέκτασης του πιλοτικού συστήματος

πληροφόρησης και φωτεινής σηματοδότησης στον Δήμο Χανίων. Επιλέχτηκαν 5 κόμβοι επί της Λεωφόρου Καραμανλή, με αφετηρία το λιμάνι της Σούδας και προορισμό επί της Λ. Ηρακλείου, την περιοχή Κουμπέ. Ο τελικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το Δήμο Χανίων ανήλθε στις 378.171 ευρώ.

Οι κόμβοι που επιλέχτηκαν

1. Αφετηρία (Κόμβος 56): Λ. Καραμανλή – Σούδας / Πλωτάρχου Μαυριδάκη (ΣΥΝ.ΚΑ.)
2. (Κόμβος 34): Λ. Καραμανλή – Σούδας / Μακεδονίας (Μ.Α.Ι.Χ)
3. (Κόμβος 31): Λ. Καραμανλή- Σούδας / Πύλες εισόδου και εξόδου Ι.Κ.Α.
4. (Κόμβος 25): Λ. Καραμανλή – Σούδας / Χρυσοπηγής – Δικωνύμου – Νεροκούρου (ΚΑΛΥΚΑΣ)
5. Προορισμός (Κόμβος 19): Λ. Ηρακλείου – Σούδας / Αναγνώστου Γογονή (ΚΟΥΜΠΕΣ).

Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν, αφορούν:

•Την εγκατάσταση πέντε (5) ρυθμιστών κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της κύριας κατεύθυνσης του οδικού άξονα της Λ. Σούδας.
•Την αντικατάσταση των μόνιμων ανιχνευτών κυκλοφορίας σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων από τη stopline κάθε κόμβου.
•Την εγκατάσταση δύο (2) αισθητήρων Bluetooth για τον υπολογισμό του χρόνου ταξιδιού.
•Την εγκατάσταση δύο (2) σταθμών περιβαλλοντικών μετρήσεων για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων.
•Την εγκατάσταση τριών (3) πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (Variable Message Signs), που έχουν τοποθετηθεί μεταξύ των πέντε (5) κόμβων για την άμεση ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου.
•Την ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνει δύο (2) λογισμικά, που συνδέονται και διαμοιράζουν κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά δεδομένα. Συγκεκριμένα η Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης ( INVIPO) και η Πλατφόρμα Ελέγχου Ρυθμιστών Κυκλοφορίας (OKO).

Δικαιούχοι της Πράξης Step2Smart

Σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων οι δικαιούχοι της Πράξης Step2Smart είναι, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Κύπρου, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Δήμος Κω.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΑΞΗΣ: www.eng.ucy.ac.cy/step2smart
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: www.greece-cyprus.eu
PORTAL Δ. ΧΑΝΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ: step2smart.chania.gr
Το Step2Smart είναι ένα ευρωπαϊκό έργο (Πράξη), που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αποδοτική χρήση ενέργειας και βιώσιμες μεταφορές» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα