Την παρέμβαση της Περιφέρειας για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας ζητά η Λα.Σ. Β. Αιγαίου

09:02 25/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έγγραφό της η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου (εκπροσωπείτε από τον Π.Σ. κ. Στ. Σταμούλου) προς τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, αφού υπενθυμίζει ότι από 11/11 του 2019 είχε αποσταλεί επιστολή με ορισμένα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας όπου μετά από 7 μήνες δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση που να μειώνει την επικινδυνότητα που δημιουργούν στους οδηγούς και τα οχήματά τους, επανέρχεται και απαιτεί την άμεση παρέμβαση του σε ορισμένα από αυτά, όπως:
“1ον Κλάδευση παρόδιας βλάστησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και την παρουσία

στην Ικαρία ενός τουλάχιστον θαμνοκοπτικού μηχανήματος σε μόνιμη βάση
2ον Συντήρηση οδοστρώματος του επαρχιακού δικτύου λόγω των φθορών που έχει υποστεί. Ειδικά το επαρχιακό οδικό δίκτυο Άγιος Κήρυκος – Εύδηλος (δια μέσω των οικισμών Ξυλοσυρτίου – Χρυσοστόμου – Πλαγιάς – και των οικισμών της Μεσαριάς), η διέλευση είναι άκρως επικίνδυνη.
Επισημαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση αναμένει την παρέμβαση των υπηρεσιών σας εδώ και 12 τουλάχιστον μήνες.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στους κωδικούς του Π/Υ του 2020 για την χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, ωστόσο αν οι διαδικασίες (δημοπράτηση – συμβασιοποίηση, κλπ) που απαιτούνται για την εγκατάσταση εργολήπτη καθυστερούν , σας καλούμε να προχωρήσετε με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών, ώστε να έχουμε άμεση παρέμβαση τουλάχιστον στα ποιο επικίνδυνα σημεία.
3ον Καθαρισμός ρεμάτων και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Αφού σας υπενθυμίσουμε την αρμοδιότητα των Περιφερειακών αρχών για καθαρισμό των ρεμάτων, σας τονίζουμε την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών σε αρκετά ρέματα της Ικαρίας, αλλά και στα τεχνικά έργα απορροής όμβριων υδάτων κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου”, και τέλος:
“Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και με ποιο χρονοδιάγραμμα”.

The post Την παρέμβαση της Περιφέρειας για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας ζητά η Λα.Σ. Β. Αιγαίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα