Την ενίσχυση των δομών υγείας στην Σάμο ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου

00:02 25/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ενίσχυση του νοσοκομείου της Σάμου με προσλήψεις προσωπικού, αλλά και την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ζητά με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ζητούν από το Υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες των προκηρυχθέντων θέσεων γιατρών που εκκρεμούν.
► Για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη

των κενών οργανικών θέσεων, για νοσηλευτικό, παράιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, να αξιοποιηθούν οι καταστάσεις συμμετεχόντων στις προκηρύξεις 2Κ και 6Κ και οι καταστάσεις συμμετεχόντων για επικουρικό προσωπικό.
► Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να προσληφθούν τουλάχιστον 6 άτομα επιπλέον στο τομέα της καθαριότητας.
► Να προμηθευτεί το νοσοκομείο άμεσα όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για τον Covid-19.
► Να γίνουν μαζικά τεστ Covid-19 σε όλους τους υγειονομικούς και επαναλαμβανόμενα, καθώς και σε όποιον γίνεται εισαγωγή στο Νοσοκομείο
► Να δημιουργηθεί πολυϊατρείο πλήρες στελεχωμένο και εξοπλισμένο με 24ωρη λειτουργία μέσα στο ΚΥΤ Σάμου.
► Να υπάρξουν επιπρόσθετα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να διενεργούνται μαζικά τεστ σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε όλους εργαζόμενους τους ΚΥΤ.
► Να υπάρχει ειδικός ξεχωριστός χώρος με ανθρώπινες συνθήκες, όπου θα διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται θετικοί στο Covid-19 και να είναι κάτω από αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.

The post Την ενίσχυση των δομών υγείας στην Σάμο ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα