Τιμώμενη χώρα η Πολωνία στη Ζάκυνθο

13:47 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία στη Ζάκυνθο την καλοκαιρινή περίοδο του 2019. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπαρμπάζακ.

Πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνη Νικολουδάκη-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου-ο Δήμαρχος τόνισε πως «το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με την Πολωνία και

πρότεινε να γίνει και αδελφοποίηση της Ζακύνθου με πόλη της συγκεκριμένης χώρας, κάτι που αποδέχθηκε με χαρά η Πρέσβης και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες. Το καλοκαίρι του 2019 θα γίνουν στο νησί μας πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα υπάρξει ανταλλαγή πολιτιστικών και πανεπιστημιακών αποστολών, ώστε να υπάρξει σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς».

Από την πλευρά της η κ. Μπαρμπάζακ ανέφερε ότι «σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας, αφού πέρασε πολύ ωραία την προηγούμενη φορά που ήρθε, και επανέλαβε την αγάπη και τη στήριξη της χώρας της προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει τεράστια αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν τη Ζάκυνθο».

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Πρέσβη για τα αποτελέσματα που υπάρχουν για τη Ζάκυνθο από την πρόσφατη έκθεση της Πολωνίας, στην οποία συμμετείχε με τον κ. Νικολουδάκη, τονίζοντας πως το 2018 θα είναι μια χρονιά τουριστικής απογείωσης για το νησί μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης με την Πρέσβη, ο Δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Πρέσβη της Πολωνίας, η οποία αγαπάει τον ευλογημένο τόπο μας και είναι σύμμαχός μας για να έρθουν περισσότεροι συμπατριώτες της στη Ζάκυνθο. Η τουριστική προβολή που κάνει ο Δήμος αποδίδει καρπούς, αν και κάποιοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με την μεμψιμοιρία τους και με τις μικροπολιτικές τους κραυγές, επειδή έχουμε επιλέξει την εξωστρέφεια της Ζακύνθου και όχι την απομόνωσή της από τον διεθνή περίγυρο. Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη πως στην παρούσα φάση οι προκρατήσεις των Πολωνών παρουσιάζουν αύξηση κατά 15% για του χρόνου και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φτάσει έως και 18%. Παράλληλα, συναντήσαμε τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας, κ. Νικολοπούλου, και συμφωνήσαμε να διοργανωθούν άμεσα ταξίδια δημοσιογραφικών αποστολών προς τη Ζάκυνθο, καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού που απασχολούνται σε σχετικά γραφεία, προκειμένου να ζήσουν μερικές ημέρες στο νησί μας και να «πουλήσουν» καλύτερα το προϊόν. Όλες αυτές οι κινήσεις που κάνουμε είναι στρατηγικής σημασίας και ωφελούνται όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, αλλά και έμμεσα όλοι οι συμπολίτες μας».

Ο κ. Νικολουδάκης έδωσε επιπλέον στοιχεία για την έκθεση της Πολωνίας: «Η Πολωνία είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά. Μέσα στο 2018 θα επιστρέψουμε στη συγκεκριμένη χώρα, μιας και η κ. Νικολόπουλου μας προσκάλεσε σε ένα workshop, που θα διοργανώσει το γραφείο του ΕΟΤ Πολωνίας και θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πιο εκτενή παρουσίαση της Ζακύνθου. Είχαμε επαφές επίσης με πολλούς τουρ-οπερέιτορς και ανταλλάξαμε απόψεις για το πως θα γίνουμε καλύτεροι. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι η Ζάκυνθος είναι μια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης. Στο χέρι μας είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα