Τίμησαν τον καθηγητή Αρ. Τσατσάκη

09:48 29/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης , διευθυντή του τμήματος ιατροδικαστικών επιστημών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Αριστείδη Τσατσάκη, τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για την συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της περιοχής, για την εξάρτηση από το αλκοόλ και ουσίες.

Πρόκειται για το νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία

του Δήμου Μαλεβιζίου, μέσω των οποίων θα τονιστούν στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση αλκοόλ, καπνού, ναρκωτικών και άλλων ουσιών, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Δεδομένων δε των περιστατικών κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Κρήτη, οι δράσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να συμβάλουν στο να καταρριφθούν τα κακώς εννοούμενα στερεότητα που ωθούν τα μικρά παιδιά στη χρήση αυτών των ουσιών. Παράλληλα, θα συνεχιστεί και το επιτυχημένο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, που ξεκίνησε την σχολική περίοδο 2017-18.
Στην προσφώνησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρήσαμε σκόπιμο να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων με στόχο να καταλάβουν τα παιδιά μας τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών στις μικρές ηλικίες. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό τους, τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφα πρότυπα, αλλά και τις προφυλάξεις που μπορούν να πάρουν.
Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε έναν κορυφαίο συντοπίτη μας, έναν λαμπρό επιστήμονα με τεράστια διεθνή δράση και διακρίσεις, στον καθηγητή κ. Αριστείδη Τσατσάκη. Και με χαρά διαπιστώσαμε παρά το εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμά του, προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην προσπάθειά μας πραγματοποιώντας παρουσιάσεις στις σχολικές μας μονάδες. Θεωρώ ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε την τιμή, είναι να τον βραβεύσουμε για την προσφορά του και να αναδείξουμε το βαθύτερο μήνυμα αυτής της συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσατσάκης τόνισε: «Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει πανάρχαια και λαμπρή ιστορία. Αποτελεί δε σήμερα ένα μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα με εξίσου ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον του. Οι δημότες Μαλεβιζίου κι εσείς οι αιρετοί εκπρόσωποι, είστε άνθρωποι θετικοί, με ικανότητες, όρεξη και πάνω απ’ όλα με διάθεση για προσφορά στο Δήμο. Κατά τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Ξενοφώντα, Ήδιστον άκουσμα έπαινος. Ο γλυκύτερος από τους ήχους είναι ο έπαινος. Τον έπαινό σας τον αποδέχομαι σήμερα με απόλυτη ευθύνη απέναντι στους δημότες Μαλεβιζίου και στο κοινωνικό σύνολο εν γένει, για την προσφορά διαρκώς και εμπράκτως και του δικού μου επιστημονικού έργου στην υπηρεσία τους».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα