Τίμησαν την 79η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

15:13 21/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο, τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 79η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία

στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ για την ιστορική επέτειο μίλησε η διευθύντρια του 8ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, Καλλιόπη Λεβέντη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από κ. Αυγενάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, την υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας στη Κρήτη, Αριστέα Χουρδάκη, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εκδηλώσεις, λόγω του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν φέτος με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων έγινε με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα