Τί λένε οι συμβασιούχοι που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή στην υπηρεσία ασύλου

00:12 7/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζουν την απεργία οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων και των υπολοίπων 16 συναδέλφων τους που έμειναν εκτός.

Το σωματείο που ζήτησε εγγράφως αλλά δεν έλαβε τους λόγους της μη ανανέωσης των συμβάσεων  των συναδέλφων του, θεωρεί τιμωρητική τη στάση αυτή του Υπουργείου για την συνδικαλιστική δράση

των άνεργων πλέον συναδέλφων τους. Σε μία περίοδο που η υπηρεσία χρειάζεται ενίσχυση για να υλοποιηθεί η επιτάχινση της διαδικασίας εξέτασης ασύλου, μένουν εκτός δουλειάς από τα πιό έμπειρα στελέχη . Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι εργαζομένων μαζί με εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη, ήταν η πρώτη  φορά που ο Υπουργός μετά από πιέσεις της αντιπροσωπείας, δήλωσε ότι προτίθεται να συζητήσει το ζήτημα της ανανέωσης, αφού πρώτα βρεθεί μέσω της ΑΔΕΔΥ η κατάλληλη «νομική φόρμουλα».

Η Τόνια Κοσμοπούλου από το 2015 στην υπηρεσία ασύλου στη Μυτιλήνη, από τα πιο έμπειρα στελέχη  και μάλιστα από το 2017 συντονίστρια της υπηρεσίας αλλάκαι από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου εργαζομένων, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για την αδικία που υφίσταται με τους συναδέλφους της καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις χωρίς να έχουν ενημερωθεί για το κώλυμα που προφασίζεται η υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης. Επιπλέον η κυρία Κοσμοπούλου ήταν από τους επιτυχόντες πρόσφατου διαγωνισμού της υπηρεσίας ασύλου, όμως δεν υπέγραψε τη σύμβαση που δικαιούνταν το Μάρτη του 2020 καθώς η υπηρεσία εντόπισε κώλυμα  στην διαδικασία συνεχών ανανεώσεων ενώ στην προκήρυξη (στη σελίδα 17) αναφερόταν ρητώς ότι αυτό δεν είναι κώλυμα, χωρίς και πάλι να της κοινοποιηθεί εγγράφως ο λόγος που δεν υπέγραψε τη σύμβαση που δικαιούται.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Τόνια Κοσμοπούλου

The post Τί λένε οι συμβασιούχοι που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή στην υπηρεσία ασύλου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα