Τι λέει το Υπουργείο για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης

18:21 3/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην επιπλέον στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Ιλχάν Αχμέτ, ζητούσε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες

ενέργειες που θα επιλύσουν ένα πρόβλημα που αφορά την ορθολογική λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, και την διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης για όλους τους πολίτες της Ροδόπης.

Στην απάντηση του το Υπουργείο υποστηρίζει πως «σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, οι οποίες καλύφθηκαν στο σύνολό τους, ενώ -δέον να σημειωθεί ότι-προς ενίσχυση του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής διατίθενται δύο αστυνομικοί υπάλληλοι».

Σε άλλο σημείο της απάντησης τονίζεται ότι “κατά το χρονικό διάστημα από 01-08-2019 έως και 13-09 2020, στην έχουν κατανεμηθεί 28 οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, ενώ έχει προγραμματισθεί η περαιτέρω ενίσχυσή της, μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.»”

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα